Viva La France!

Razgovor na Aster.forumu. Pitanje je bilo vezano uz predstojeći referendum u Francuskoj. Niže ubacujem kronološki slijed tog razgovora (sa svojom astrološkom prognozom), a na dnu se nalazi rezultat.

27 Svi 2005 02:09 pm
Parker: Mogli bi se vežbati na prognozi ishoda referenduma u Francuskoj. Pitanje je: Da li će francuzi glasati za ustav evropske unije?

28 Svi 2005 08:21 pm
Tedi: Najvjerojatnije neće. Nekako mi previše diskutabilnih i promjenjivih planetarnih pozicija u toj karti.

29 Svi 2005 12:27 am
Parker: A šta bi gledali ovde? Tja. ja mislila da je zanimljivo pitanje

29 Svi 2005 11:12 am
Tedi: S obzirom na tipologiju pitanja, deveta i deseta bi trebale biti ključne, odnosno pozicije Merkura, Sunca, Venere. Vrijedi primjetiti da Merkur uskoro mijenja znak i ulazi u Blizance. To vidim kao svojevrsni separatizam tj. da će Francuzi napraviti po svome te da će se zbog svega toga EU morati transformirati. No, vidjet ćemo. Vrlo brzo će se znati rezultati referenduma.

29 Svi 2005 02:58 pm
Parker: Ako Mo predstavlja narod a on pravi aplikacioni trigon sa ME, zar onda nebi bilo šanse?

29 Svi 2005 04:16 pm
Tedi: Tako bi se možda i moglo gledati da je kakva mundana karta u pitanju. U svakom slučaju, ako se i dogodi da Francuzi usvoje taj ustav, to će onda biti kroz iglene uši. S druge strane, pitanje je hoće li ga usvojiti Nizozemska u srijedu. Kako god gledali – taj je ustav u krizi, a još je najveći problem što EU nije nimalo spremna za jednu takvu situaciju.

Zaključak: Francuski glasači su na referendumu 29. svibnja 2005. odbacili Ustav Europske unije (rezultati referenduma objavljeni su nakon 22 sata navečer), sa oko 55 posto glasova “protiv” i 45 posto glasova “za”. Francusko “ne” predstavlja poraz za predsjednika Jacquesa Chiraca i moglo bi označiti početak dugog razdoblja neizvjesnosti za Uniju.

P.S. Važno je spomenuti kako je tri dana kasnije rezultat referenduma u Nizozemskoj bio jednak francuskom rezultatu, s tom razlikom što je njihovo “ne” premašilo 60 posto glasova.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s