Jupiter 90 Neptun (28.1.2006. / 1:24 gmt)

Jupiter i Neptun nađu se u izazovnom aspektu (kvadrata i opozicije) 3 puta svakih 13 godina, a upravo se ove godine događa jedno od tih razdoblja. Točnije rečeno, događa se posljednji kvadrat od začetka Jupiter-Neptun ciklusa 1997. godine (prvi se kvadrat dogodio 1999/2000, a opozicija 2002/2003. godine).

Politika

Ciklus Jupiter-Neptun najčešće vezujemo uz ideološka pitanja, stoga, kada se ove dvije planete nađu u napetom odnosu, to naglašava političke ili religiozne razlike. Razlike katkad mogu biti toliko velike da lako prerastu u otvoren sukob, a aspekt kvadrata naročito ističe borbu za neku ideju, što se u povijesti pokazalo tijekom Frankovog ustanka u Španiji i Ataturkovoj Turskoj.

U ovaj su se ciklus u potpunosti uklopili nedavni nemiri imigranata u Francuskoj i proglašenje izvanrednog stanja. Pogledamo li astrokartografsku mapu prvog od tri kvadrata Jupitera i Neptuna tijekom 2006. godine, sasvim se jasno razabire njihov utjecaj. Ovi će se događaji vrlo snažno odraziti na političke prilike u zemlji i najvjerojatnije postati uzrokom skretanja Francuske udesno pri sljedećim izborima 2007. godine.

Tijekom povijesti se mnogo puta pokazalo kako je Francuska iznimno osjetljiva na ciklus ovih dvaju planeta, što ustvari i nije toliko čudno. U horoskopima četvrte i pete francuske republike ističe se upravo moćna konjunkcija Jupitera i Neptuna.

Oglasi

One thought on “Jupiter 90 Neptun (28.1.2006. / 1:24 gmt)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s