Savjet: Debljanje, dijeta

Počela su polako stizati vaša pitanja, što je vrlo dobro. Dakle, slijedi prvo pitanje i odgovor na njega. Tema je debljanje stanovništva i pojedinaca za vrijeme Jupitera u Strijelcu. Naravno, odgovori se ubuduće baš i neće događati tako brzo, ali tek smo otvorili firmu pa šef časti :mrgreen:

Pitanje: dragi tedi,

evo ti za pocetak jedno saljivo pitanje. mislis li da ce ulazak jupitera u strijelca doprinijeti daljnjem debljanju stanovnistva? ja (16.04.1964. RI, 23,40;), primjerice ne zelim vjerovati u to pa sam krenuo na novu dijetu. hoce li biti uspjesna kao i dosadasnje (kroz godine skinuo sam vise stotina kila) vidjet cemo.

pozdrav

e.

Odgovor: dragi e.,

Postavio si vrlo zanimljivo pitanje 😉 Nisam siguran hoću li te uspjeti utješiti, ali dat ću sve od sebe 🙂

Jupiter u Strijelcu sigurno će dati svoj prilog debljanju stanovništva jer se ne voli odricati ničeg i voli jesti fine stvari, ali radije to uzmimo kao opći trend, nikako ne i individualan uvjet.

Sagledamo li problem individualno, tada imamo na raspolaganju više manevarskih mogućnosti. Ono što je najbitnije jest da bi bilo mudro ustrajati u dijeti. Astroloških razloga za to ima više. U tvojoj će se natalnoj karti Jupiter dugo kretati kroz 12. kuću, što je povoljnije nego da se nalazi u 1. kući (koja utiče na fizički izgled). Nadalje, Pluton se nalazi blizu Ascendenta, a za takve je stvari on vrlo koristan jer potiče volju i prilike za temeljitom transformacijom fizičkog izgleda. Drugi važan faktor je Saturn koji aspektira taj isti Ascendent, a kao što znamo Saturn više od svih planeta pomaže u mršavljenju. Vrlo je dobro i to što je Saturn trenutno retrogradan, što znači da će u tebi adekvatnom položaju biti sve do veljače 2007, što je upravo idealna prilika da upornošću ostvariš svoje namjere 8)

P.S. Nije ni svaka dijeta adekvatna. Ponekad se najbolji rezultati postižu kada se posti jedan dan u tjednu. Taj post ne sugerira ekstremno gladovanje već izbjegavanje konzumiranja krute hrane. Tog je dana poželjno piti što više čaja i prirodnih (ne kupljenih) sokova od voća i povrća. Time se postižu dvije stvari – rasterećuje se probavni trakt i postepeno smanjuje potreba za hranom (želudac se prirodno steže). Korisno je odabrati uvijek isti dan u tjednu.

Oglasi