Kratak pogled unaprijed

Mnogi, a ponajviše oni zabrinuti ili radoznali, često postavljaju pitanje – što nas očekuje u budućnosti? Da li je ona lijepa, svijetla ili pak prošarana tamnijim tonovima. Ono što vam odmah možemo reći je – slijedeća epizoda budućnosti čovječanstva bit će i više nego značajna. Možemo očekivati goleme promjene koje će obuhvatiti sve razine ljudskog iskustva. No, nemojmo žuriti sa zaključcima, pogledajmo redom koje će se to veće planetarne promjene i ciklusi događati tijekom godina koje slijede.

Trenutni aktualni ciklus je Saturn u opoziciji s Neptunom, započeo je krajem kolovoza 2006. i trajat će sve do kraja lipnja 2007. godine. Ovaj ciklus vezujemo uz komunizam s jedne strane te islamski fundamentalizam s druge. U pogledu komunizma, osvjedočili smo se u manifestaciju ciklusa kroz demonstraciju moći Sjeverne Koreje koja se izvedbom podzemne atomske eksplozije pridružila ostalim nuklearnim silama. Tim činom vraćena je stara avet hladnog rata u našu svakodnevicu. Nadajmo se da time neće iznova početi neko bjesomučno takmičenje u proizvodnji nuklearnog arsenala ili ne-daj-bože gore od toga.

Razmatrajući islamski fundamentalizam, nema sumnje kako on iz dana u dan jača i postaje agresivniji. U Iraku i Afganistanu se napadi i žrtve neprestano uvećavaju i sve to jako podsjeća na nekadašnji Afganistan dok je bio okupiran od strane SSSR-a. Što se Irana tiče, njegovo se vodstvo svojski trudi postati sljedećom nuklearnom silom. Ovih se dana navršava i godišnjica velikih nemira muslimanskih imigranata u Francuskoj i svako se toliko dogodi neki novi izgred. Ne govori se puno o tome, ali u samom se srcu Europe odvija pravi mali građanski rat. Ove je godine ranjeno već oko 2500 policajaca. Također, tijekom rujna i listopada 2006. (kada je postao aktivan Saturn u opoziciji s Neptunom) francuska je policija u cijeloj zemlji bilježila desetak protužidovskih izgreda dnevno. Situacija je tako ozbiljna da je policija od vlade zatražila oklopna vozila za zaštitu policijskih službenika. Stvarno je upitno hoće li se i kako to razriješiti, a što je najgore, slični se izgredi počinju događati i u Nizozemskoj. Ukoliko se trend nastavi, čitava će Europa postati taocem radikalnih muslimana.

Idemo dalje u budućnost. Godine 2008. Pluton ulazi u znak Jarca, gdje će se zadržati poprilično godina. To je dosta nezgodna pozicija jer je Jarac jedan od znakova kojima upravlja Saturn, a Saturn i Pluton u kombinaciji obično tvore događaje poput onog 11. rujna. Problem više je u tome što Saturn i Pluton realno dolaze u kvadrat 2009/2010 godine. Nema sumnje, tijekom tog razdoblja se imaju za dogoditi prijelomni događaji na globalnom planu. Ne treba zaboraviti ni to da će Saturn tvoriti opoziciju s Uranom u razdoblju između 2008. i 2010. te da će se dogoditi i jedan moćan Uran kvadrat Pluton 2011/2012. godine. Kada je prošli put bio aktualan utjecaj Urana i Plutona, radilo se o buntovnim šezdesetima prošlog stoljeća. Pamtimo ih po znakovitim događajima u koje možemo ubrojiti Kubansku krizu, ubojstvo Kenedijevih (kod JFK-a je bio na snazi i Saturn u kvadratu s Neptunom), studentske nemire zbog rata u Vijetnamu, borbu crnaca za svoja prava te ubojstvo Martina Luthera Kinga.

Kao što se može primijetiti, u slijedu navedenih planetarnih ciklusa ima previše utjecaja Saturna, Urana i Plutona, što govori o većim tektonskim poremećajima globalnih društvenih i vladajućih struktura. Po svemu sudeći, ti će se prijelomni događaji najviše odnositi na Ameriku (što se posredno automatski odražava i na čitav svijet). Ako primjerice uzmemo u obzir da će za vrijeme narednih predsjedničkih izbora u Americi biti aktualan važan dio navedenih elemenata (Pluton u Jarcu, Saturn u opoziciji s buntovničkim Uranom), svašta možemo očekivati.

Napisano: 30.10.2006.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s