Savjet: Igre na sreću

Što nas više pritišću uvjeti života, to se češće zanosimo nadom u bolje sutra. Jedno od tih opijuma zasigurno su i igre na sreću. Osobno nemam ništa protiv njih, ali treba biti realan. Ne smiješi se svakom velik dobitak. Da je to tako, autor ovih redaka bio bi već bogat čovjek :mrgreen:

Pitanje:bok!
molim te ako mi možeš astrološki pomoći oko jednog pitanja,
osoba je rođena 10.11.1971 u 15:15, Rijeka.
zanima me kako se gleda u horoskopu dobit od igra na sreću i na koji način se može vidjeti da li je to milijun kuna ili sto tisuća kuna?
mislim da ova osoba ima predispozicije za takvo nešto; vladaoc druge u osmoj (venera)
mjesečev čvor u jedanaestoj
vrh pete kuće na 27 stupnju raka (neki kažu da je to stupanj bogatstva
i puna osma kuća (tuđi novac)
Puno hvala!!!!!!!!!!!!!

Dunja

Odgovor: Preferiram tradicionalnu astrologiju koja dobit od igara na sreću promatra kroz jedanaestu kuću (“novac koji pada s neba”, bogatstvo do kojeg dolazimo bez truda ili zasluge). To znači da je poželjno da osoba ima osnaženo nebesko tijelo u jedanaestoj kući, odnosno da je vladar jedanaeste kuće jačeg dostojanstva. Upravo se u dostojanstvima krije ključ ima li neka osoba predispozicije za manji ili veći dobitak (za određivanje snage planeta, pogledaj Ptolomejevu tablicu dostojanstava).
Osoba o kojoj je riječ ima predispozicije za dobit od igara na sreću jer se vladar jedanaeste nalazi u drugoj kući. Dobro je i to što se planet nalazi u triplicitetu, što je pokazatelj solidnog dobitka. Naravno, bilo bi puno bolje kada bi se radilo o planeti u sjedištu ili egzaltaciji. Ono što mi se baš i ne sviđa jest što se radi o Saturnu koji je u dosta napetim aspektima, a to govori da se do dobitka ne dolazi lako već uz podosta zalaganja (ili ulaganja). S druge strane, problem je što osoba ima problema zadržati novac (primjerice, previše se kocka). Kako se vladar druge kuće Venera nalazi u Strijelcu i osmoj kući te ima dosta napetih aspekata, novac osobe prečesto završi u tuđem novčaniku.
Sjeverni mjesečev čvor bi u jedanaestoj kući bio koristan isključivo kada bi se našao blizu nekog jačeg nebeskog tijela jer bi tada dodatno uvećao postojeće stanje.
Vrhu pete kuće na 27 stupnju Raka ne bih pridavao veći značaj, dok naglašena osma kuća više govori o sklonosti osobe da se kocka (ili riskira) nego li o samom dobitku u igrama na sreću.

Oglasi