Savjet: Tropski ili sideralni zodijak?

Astrologiju suviše često razmatramo kroz prizmu zapadnjačkih koncepata i metoda, ali to ne odgovara realnosti planeta na kojem živimo. Najmnogoljudnije zemlje svijeta (pri tom mislim na Kinu i Indiju) i više su nego dovoljan argument za tvrdnju kako zapadnjačka astrologija nije nimalo dominantan astrološki sustav.

Pitanje: Koliko mi je poznato, u danasnje vreme astrolozi uglavnom koriste tropski zodijak prilikom izrade i interpretacije natalne karte. Ipak, postoji i manji broj onih koji tumace horoskop sa velikom preciznoscu, koristeci sideralni zodijak, pri tom misleci kako na indijske (cija se astrologija i zasniva na sideralnom), tako i na “zapadne” astrologe. Da li biste mogli da objasnite kako to da i jedni i drugi imaju uspeha u interpretaciji karte, kada se, zbog precesije ekvinoksa, sada ova dva zodijaka razlikuju za preko 20 stepeni? Koji biste, od ova dva “metoda”, Vi preporucili i iz kog razloga biste dali prednost jednom od njih?

Hvala i puno srece,
Vlada

Odgovor: Najprije treba raščistiti sa isključivošću gledanja na astrologiju jer to nema svrhe. Mene osobno zanimaju svi astrološki sustavi (ima ih više od dva). Niti jednom od njih ne zatvaram vrata, niti ga smatram boljim ili lošijim od onog drugog. To je zato što sam po naravi pragmatičan pa me najviše zanima da li nešto donosi praktične rezultate ili ne. Sve astrološke metode rade kada astrolog dosegne zavidan stupanj vještine i praktičnog iskustva. U to nema sumnje. Dakle, najveća je greška zadržati se na razini propitivanja i ne svladati temeljito niti jednu od njih. Treba odabrati astrologiju prema kojoj osjećamo najviše afiniteta i posvetiti joj se u potpunosti. Rezultat neće izostati.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s