Horoskop blogAriata

Većina vas zna što je blogAriat (već sam ga spominjao ovdje), ali za one koji ne znaju, radi se o zajednici blogova zamišljenoj po uzoru na cijenjenu inozemnu 9rules blog mrežu. Ono najbolje kod blogAriata, jednostavno je i pregledno praćenje kvalitetnog sadržaja objavljenog na domaćim blogovima (neovisno o tome kojoj blog zajednici ili poslužitelju pripadaju).

Projekt je nastao krajem rujna ove godine u Puli. Kako Aljoša Japundžić (pokretač projekta) sam kaže: evo, gledam po mejlovima kada sam najavio službeni launch prijateljima, prvi ima datum 25. rujna 2006. dvije minute iza ponoći. Dakle, sad imamo sve što nam treba za izradu astrološke karte pa pogledajmo podrobnije o čemu se tu radi.

Kad su internet projekti u pitanju, ponajviše oni usmjereni prema blogerima i bloganju, planet Merkur mora igrati dominantnu ulogu (više o tome pročitajte kod Twilight u njenom tekstu The Astrology of Blogging). Naravno, tako je i u ovom slučaju – Merkur se nalazi u znaku Vage i prema postavkama tradicionalne astrologije predstavlja najmoćniji element astrološke karte (u triplicitetu je i terminu). Odnosi Merkura s ostalim planetama su također i više nego solidni.

Ono što odmah upada u oči koncentracija je planeta u znaku Vage (Sunce, Mjesec, Merkur i Mars). U prirodu tog kooperativnog i druželjubivog znaka savršeno se uklapaju pojmovi poput blog zajednica ili blog mreža. No, kako to uvijek biva kada je znak Vage u pitanju, treba se sjetiti premise da je “lanac jak koliko njegova najslabija karika”. Ono što time želim reći jest – nema nimalo sumnje da će blogAriat rasti i razvijati se pod utjecajem moćnog Merkura, ali partnerstva su ono sa čime treba biti posebno pažljiv jer između onih koji upravljaju i potencijalnih partnera može doći do većih razmimoilaženja. Prvi će težiti inventivnosti, vizualnoj dopadljivosti i tehničkim rješenjima dok će druga strana biti konzervativnija, češće egocentrična te insistirati na osobnoj koristi. Srećom, kako je Vaga znak kompromisa, uz nešto više truda moći će se pronaći zadovoljavajuće rješenje, ali u ravnotežu i strpljenje trebat će stalno ulagati energiju.

Kako će se stvari dalje razvijati? Odlično. Razmatrajući planetarna kretanja tijekom 2007. godine, vrlo je dobro što je Merkur harmonično podržan od strane Jupitera, Saturna i Neptuna. To će omogućiti željeni razvoj projekta te zadovoljavajuće partnerske dogovore. Iako se slobodno može reći da je čitava godina povoljna, najbolje rezultate vrijedi očekivati u razdoblju od ožujka do lipnja.

Oglasi

4 thoughts on “Horoskop blogAriata

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s