(Anti)Horoskop za Valentinovo

Valentinovo je jedan od uvrnutijih dana u godini, baš kao što su uvrnuti i Vodenjaci u doba kojih je taj dan. Smaknuće Svetog Valentina pretvorilo se u dan ljubavi, zaljubljenih i prijatelja, što je prirodno, recimo, za Škorpiona. Uostalom, ako malo razmislimo, shvatit ćemo da će se dijete začeto na Valentinovo roditi u znaku Škorpiona. Ima nečeg mračnog u svemu tome, stoga otkrijmo što se sve čudnog migolji taj dan u horoskopskim znakovima.

Ovan: Sladunjavi dani poput ovog Ovnovima baš i ne ulijevaju povjerenje. Daleko mu se više sviđaju dani koji slave herojstvo (po mogućnosti njihovo), kao što je Dan domovinske zahvalnosti. Cvjetići, bombonijere i srčeka – bljak i fuj! Ta nisu se za to borili. No ne treba se previše uzrujavati, nađe se u podlozi toga dana i vojničke stege. Na kraju krajeva, svećenik Valentin i jest pogubljen zato što nije mario za zabranu cara da se vojnici vjenčaju, misleći da tako postaju krajnje nesposobni za borbu (što zacijelo i nije daleko od istine).

Bik: Kad je riječ o Biku, jasno je da će odmah svi pomisliti na klasični stereotip kako Bikovi samo traže prvu prigodu da se pošteno najedu i o hrani (umjesto o ljubavi) pjevaju epove. To uopće nije istina. Bikovi ne jedu. Oni marljivo pasu travu i promatraju vas (smireno preživajući) pogledom prepunim ljubavi. Ako ste baš nakanili odvesti Bika u svoju staju, spomenuti stereotip dobro će vam doći. Zamahnite mirisnom čokoladom ispred njuškice. Slijedit će vas i na kraj svijeta i pri tom još i zadovoljno mukati.

Blizanci: Blizanci vole gužvu svake vrste, a Valentinovo im je jedna od omiljenijih jer dolaze u prigodu drugima neometano izražavati enormne količine slatkorječivih fraza i dobrih želja. Kako se taj dan smatra i danom prijateljstva i s obzirom na to koliko “prijatelja” imaju Blizanci, jedan će im dan biti doista premalo. Da obave sve telefonske razgovore i susrete, razdijele poklone, treba im barem mjesec dana te tvornica parfema Cat deluxe top modela Naomi Campbell (naravno, rođena je u tome znaku) i staklenik cvijeća.

Rak: Dan kao stvoren za Rakove, osobito one koji su i Amerikanci ili se pak osjećaju kaubojima u duši (ako niste znali, Amerika je rođena u znaku Raka). Dakle, to je jedan od važnih dana u kojima spomenuti naveliko pohode šoping-centre u potrazi za svim i svačim. Ako ste silom prilika Rak, koji ne može puno kupiti već samo žudi za prekoatlantskim standardom, čuvajte se depresije. Reagirajte na čokoladu poput Bikova. Kauboji je vole iz više razloga. Kažu da je ona učinkovit (i jeftin) lijek protiv disfunkcionalnog ili smetenog stanja u novčaniku.

Lav: Lavovi vole poklanjati, ali daleko su talentiraniji za primanje poklona, osobito onih bogatih. Ako ste se kojom (ne)srećom šetali savanom i namjerili na Lava u svojem životu, morat ćete ruku do ramena gurnuti u kesu i zaputiti se k zlataru. S poklonom vrijednosti manje od 1000 Eura bolje da mu i ne dolazite na oči, a s obzirom na financijsku otužnost naše svakidašnjice, spomenuta cifra je nadasve simbolična. Ako vas je zadesila bijedna sudbina i nemate novaca, hvalospjevi njegovoj veličini bit će besplatna i sasvim učinkovita kompenzacija.

Djevica: Jao, jao… Osudili ste se na suicid odlučite li Djevicama čestitati Valentinovo ili naći adekvatan dar. Prvo, Djevice sumnjaju u postojanje onoga što se ne može izmjeriti, pa tako i u ljubav. Ako ste baš zapeli da im nešto poklonite, svoje ćete namjere morati vrlo dobro kamuflirati. Primjerice, možete ih odvesti na vegetarijansku večeru jer ako pokažete da brinete za njihovo zdravlje koliko i oni sami (što je, ruku na srce, nemoguće), bit će istinski ganuti. Nakon toga možete zajedno čistiti i brisati prašinu po kući.

Vaga: Vage, znakovi kojima upravlja Venera, božica ljubavi, kao stvorene su za ovaj dan. Procvjetaju na i najmanji spomen ljubavi, romantike, raznih malih Erosa i Amora, anđelaka, srdašaca, prekrasnih buketa i bombonijera. Inače, kruže priče o tome kako se Vage zaljubljuju u prvu osobu koju ugledaju na Valentinovo. Želite li biti ta osoba, nađite načina da kod njih provedete noć. Nakon što otkuca ponoć, zalijepite se za njih poput flastera. Možete i probdjeti noć do njihova uzglavlja i unijeti im se u lice odmah nakon buđenja.

Škorpion: Već smo ih spominjali u uvodu, a to već samo za sebe govori. Po svemu sudeći, Škorpioni su duboko i perfidno upleteni u cijelu tu gungulu (još od pogubljenja Valentina), vješto se poigravajući tuđim osjećajima. Ali i mi (iako nismo Strijelci) konja za trku imamo. Kako svladati Škorpiona u tri riječi? Pa naravno – seks, seks, seks. Ako je posrijedi muškarac Škorpion, naoružajte se crvenim rubljem i halterima (bičeve i ostale rekvizite zasad možete izostaviti). Ako je riječ o ženi toga znaka, bit će još jednostavnije – nemojte govoriti “ne” i nemojte biti odjeveni ni u što.

Strijelac: Iako smo Strijelca (čiji simbol predstavlja kentaura, pola čovjeka, pola konja) već uvrijedili nazvavši ga samo konjem u opisu znaka Škorpiona, molimo da to ne shvatite osobno i ne pokušavate se prometnuti u kentaura kod kuće. Dakle, taj znak nema baš nikakve veze s Valentinovom. Ni pod razno. Previše je zaokupljen svojom slobodom (vjetar u kosi, goli u sedlu i te stvari). Ako vam se kojim čudom uopće pojavi na spoju, vjerojatno mu treba novac za popravak motora harley-davidson, novo sedlo, svježe potkivanje, češljanje, timarenje i slično.

Jarac: Na prvi pogled znak Jarca ne bismo mogli nikako povezati s ovim danom, ali ne lezi, vraže. Usput, vrag i jarac nalikuju jedno drugom kao jaje jajetu. Dakle, opet smo iskopali mračni simbolizam, tamnu stranu sile Valentinova. Sigurno je neki Jarac (uz spomenutog Škorpiona i Vodenjaka) ovdje odigrao ulogu tajanstvenog arhitekta (ili masona, nezaposlenog zidara za prijatelje). S druge strane, kažu da slavljenje ovog dana ima korijen u drevnim pastirskim svečanostima, a nitko bolje ne pišti u frulu od Jarca, nikome tako ne stoje opanci i nitko nije bolji pastir od njega.

Vodenjak: Vodenjaci su krivci za sve. Oni su idejni pokretači i redovito smišljaju dane poput ovih, koji se zato i događaju u doba godine pod njihovom vladavinom. Vodenjaci doista ne biraju sredstva. Sve bi učinili samo da natjeraju ljude da se druže, okupljaju, grupiraju i bave nebitnim stvarima u životu. Uostalom, Valentinovo nije ništa, tek je uvod. Vodenjaci su izmislili i maškare, a to kad krene nikako da stigne svojem koncu, od halubajskih zvončara pa nadalje. Opažate li da i zvončari liče na jarca. Ma, sumnjivo je to sve.

Ribe: Najromantičniji horoskopski znak su Ribe. U tome im Vage (dosadašnji favoriti) nisu ni do koljena. Doduše, Ribe znaju biti i prilično religiozne, ali i praznovjerne. U nekoj legendi kaže se ako djevojka na Valentinovo vidi crvendaća, udat će se za mornara, ako kraj nje proleti vrabac, udat će se za siromaha, s kojim će biti jako sretna, a ako ugleda gardelca (češljugara), udat će se za bogataša. Kako stvari stoje, drage Ribe, bolje da tražite gardelca ili kanarinca. Ako vam u životu izostane romantika, imat ćete se čime tješiti.

Napomena: Tekst je objavljen 11. veljače 2008. u Velikom ljubavnom horoskopu Večernjeg lista.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s