Savjet: Tumačenje astrološke karte

Jedno pitanje za nas koji se bavimo zapadnom astrologijom. Koji je je po vama najbolji način povezivanja astrološke karte, način na koji je to najlakše učiniti. Hvala, MP

Kako lakše tumačiti astrološku kartu teško je precizirati iz razloga što pristup varira od osobe do osobe, ali mišljenja sam da je uvijek dobro krenuti od Ascendenta (podznaka) jer on govori o tome tko smo i kakvima nas okolina percipira. No, treba imati u vidu da se Ascendent gleda odvojeno od profesionalne uloge koja je vidljiva kroz MC ili desetu kuću (kada kažem treba gledati Ascendent ili MC, pri tom mislim kako treba obratiti pažnju na znak, vladara znaka i nebeska tijela koja se u tim kućama nalaze). Pojednostavljeno, Ascendent predstavlja subjektivnu, a MC objektivnu rolu našeg života. Ascendent je sjeme iz kojeg izrastamo, bazni potencijal iz kojeg sve ostalo nastaje dok je MC ono što društvene okolnosti od nas traže (ili uvjetuju) da postanemo.

Ono što postajemo ne mora biti u skladu s onim što jesmo (kao što se to i prečesto primjećuje u stvarnom životu) i stoga u karti treba potražiti najsnažnije planetarne pozicije (u tome pomaže tablica dostojanstava) jer one predstavljaju put vrline i ono najvrijednije u nama. Nema smisla težiti prosjeku ili slabosti (što je vidljivo kroz planete u izgonu, padu ili bez snage), poželjno je truditi se doseći pun sjaj planeta u sjedištu, egzaltaciji ili triplicitetu. Drugim riječima, slabe pozicije planeta predstavljaju naše mane, a jake pozicije naše vrline. Naglašavanjem (i življenjem) vrlina nadjačavamo mane, snagom pobjeđujemo slabosti.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s