Tarik i Lejla

Neovisno o tome koji tabloid prelistavao sa svakog me od njih uporno promatra lik Tarika Filipovića i/ili Lejle Šehović. Nema što, ljubavna sapunica na djelu. U posvemašnjem žutilu “velike rvacke” (u kojoj se celebrity potencijal svodi na punih dva komada) i meni zažutilo pred očima :mrgreen: stoga želim dati svoj obol kratkim usporednim horoskopom Tarika i Lejle.

Rječnikom astrologije, ovu vezu možemo nazvati Merkurovskom. Razlog takvoj tvrdnji važnost je i naglašenost planeta Merkura u usporednom horoskopu. Merkurovske veze u velikoj su mjeri orijentirane prema komunikaciji pa je upravo ona osnova iz koje se događa daljnja nadgradnja odnosa. Doduše, njihova komunikacija u sebi sadrži popriličnu dozu siline i impulzivnosti s obje strane pa će Tarik i Lejla izgarati u pokušaju da jedno drugom pojasne vlastita gledišta. Ukoliko se potrude ne pretjerivati s vlastitim egocentrizmom, ta “vatrena” komunikacija može biti solidan pokretač dinamike veze.

S obzirom na astrološke pokazatelje, ova je veza moćnija u prijateljskom nego li u nekom klasično emocionalno-seksualnom smislu jer ono što odmah upada u oči slabost je planeta važnih za kvalitetan emocionalni odnos. Primjerice, Tarik ima slab Mjesec, a Lejla Sunce i Marsa.

U Lejlinom slučaju, slabost muških planeta Sunca i Marsa govori nam kako mora biti pažljiva u izboru muškarca svog života jer joj se lako može dogoditi da je ponesu prividne vrijednosti koje taj muškarac prezentira u društvu, dok je realno stanje stvari nešto sasvim drugačije. Planet iluzije Neptun koji snažno djeluje na astrološku kuću odnosa, dodatno potencira dosadašnje tvrdnje, a Lejlin prethodni brak (kojeg je razvod upravo u tijeku) i više je nego zoran prikaz kako sve to izgleda u praksi.

Slab Mjesec, ali jaka Venera u Tarikovom horoskopu govori nam da se on također zaljubljuje u simbol koji žena predstavlja. Što je žena poznatija, većeg ili kvalitetnijeg imidža, to mu je privlačnija. Može se reći da mu to pomaže u jačanju vlastitog samopoštovanja. Za razliku od Lejle, simbol u koji se Tarik zaljubljuje nije prividan već stvaran. Pozicija Urana i Plutona, potvrđuju da se njegove izabranice ne daju manipulirati već su itekako sposobne za otpor svakoj autokraciji. Savjetujemo Tariku da manje kalkulira i postane srčaniji i topliji prema svojoj izabranici. Hrabriji i otvoreniji odnos omogućit će značajniji rast i razvoj u vezi, što će zasigurno pomoći da izraste u bolju i zreliju osobu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s