Drugi kvadrant (četvrta, peta i šesta kuća)

Drugi kvadrant je poput prvog kvadranta smješten ispod horizonta, ali se za razliku od njega nalazi na desnoj strani pa stoga predstavlja područje nesvjesnog koje je uvjetovano kolektivom u kojem se pojedinac razvija od svog rođenja nadalje. U drugom kvadrantu nalazimo utjecaj obiteljskog odgoja na razvoj individue kao i najranija iskustva i doživljaje nastalih kao produkt interakcije s drugim ljudima.

Četvrta kuća

Astropsihologija: Četvrta kuća govori o našem podrijetlu, obitelji, obiteljskom domu, okolnostima i odnosima u obitelji. Često smo tim najranijim iskustvima nesvjesno uvjetovani pa ih prenosimo i na svoju buduću obitelj.
U tradicionalnoj astrologiji četvrta kuća predstavlja sve ono što se odnosi na osnove i korijene naše egzistencije. Predstavlja roditelje, a naročito oca, očevinu (ono što nasljeđujemo od roditelja) kao i roditeljski utjecaj. Smatra se da ova kuća vlada skrivenim blagom kao što su primjerice minerali i dragulji, nafta, izvori i vodni resursi.

Peta kuća

U astropsihološkom smislu, peta kuća govori o našoj inicijativi, hrabrosti i rizicima u prikupljanju osobnih iskustava. U prisnijem kontaktu s drugima otkrivamo vlastita ograničenja, stoga ovu kuću vezujemo uz ljubav, seksualnost, djecu, igru, kreativnost…
Tradicionalna astrologija pod petu kuću razmatra djecu, trudnoću, spol nerođenog djeteta i zdravlje djece, ali tu se razmatraju i ljubavne veze, seks i začeće. Ova kuća vlada mjestima koja vezujemo uz igru i sport, kao i svim mjestima osobne zabave i užitka.

Šesta kuća

Astropsihologija: U šestoj se kući odvija svakodnevna borba za egzistenciju, stvaraju mehanizmi prilagodbe ili potčinjavanja. Ovdje nalazimo načine postizanja ciljeva, ali i doživljene poraze te posljedice koje iz jednog i drugog proizlaze. To uključuje i bolesti, odnosno ovisnosti i navike koje utječu na fizičko stanje tijela.
U tradicionalnoj astrologiji se šesta kuća razmatra prvenstveno u pogledu bolesti i oboljenja, stanja bolesti i njenog uzroka, ali i u pogledu svega onog što vezujemo uz zdravstvenu industriju i onih koji rade u njoj. Tradicionalni astrolozi ovu kuću smatraju jednom od lošijih, odnosno jednom od kuća koje donose nevolje i slabosti.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s