Treći kvadrant (sedma, osma i deveta kuća)

Za razliku od prva dva kvadranta, treći se kvadrant nalazi u području svjesnog (iznad horizonta), pripada desnoj strani pa je stoga i nadležan za interakciju s drugim ljudima, kako u pojedinačnom smislu, tako i s društvom u cjelini. Ovaj kvadrant govori o sposobnostima svjesne prilagodbe i spoznavanja okoline, a također i o sposobnostima učenja te iznošenja vlastitih misli.

Sedma kuća

Astropsihologija: U sedmoj kući nalazimo našu vezanost za druge ljude. “JA” je ovdje sučeljeno sa “TI”, shvaćajući kako ne može samo opstati u životu već se neophodno mora udružiti s drugima.
U tradicionalnoj astrologiji sedma kuća predstavlja brak i sve vrste partnerstava, dakle bračnog ili emocionalnog partnera, odnosno poslovnog partnera i pravne ugovore koji su s tim partnerstvom povezani. Sedma kuća također označava i protivnika u parnici i konfliktu te sve poznate, javne neprijatelje (za razliku od dvanaeste kuće koja predstavlja nepoznate, tajne neprijatelje).

Osma kuća

Astropsihologija drži kako se u ovoj kući očituju procesi transformacije i razvoja te da istinsku, najčešće vrlo bolnu transformaciju, redovito prati i pojačana kreativnost. Hrabrim sučeljavanjem sa preprekama razvoja, kao i najdubljim strahovima, postajemo snažniji i sposobniji za individualni rast.
Osma se kuća u tradicionalnoj astrologiji vezuje uz novac koji pripada partneru (emocionalnom ili poslovnom). Tu nalazimo financijske obveze, posudbe, kredite, dugove. Osim navedenog, osma kuća predstavlja i smrt, strah, krize i gubitak. Ovdje se određuje priroda smrti te sva potencijalna nasljedstva i oporuke. Uz šestu i dvanaestu kuću, osma se kuća smatra jednom od lošijih jer je povezana sa skrivenim stvarima, teškoćama i slabostima.

Deveta kuća

Astropsiholozi devetu kuću smatraju kućom samostalnog mišljenja i osobnih stavova, nasuprot kući tri koja predstavlja općeprihvaćeno i stečeno mišljenje. U devetoj kući nastojimo sami iznaći rješenja životnih problema te dokučiti njihov dublji smisao.
Za tradicionaliste deveta kuća predstavlja duža putovanja i putovanja u nepoznata područja, strane zemlje i udaljena mjesta, ali i strance, hodočasnike, istraživače, znalce i mudre ljude. Nadalje, predstavlja znanje, knjige, učenje, učenost, univerzitet i sve vidove visokog obrazovanja, a također i pitanja vjere, religiju, crkvene poslove i svećenstvo.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s