Sunce

Sunce je naša zvijezda, stoga i najvažnije nebesko tijelo jer o njemu ovise i oko njega kruže svi ostali planeti. Da bi obišlo svih dvanaest horoskopskih znakova, potrebna mu je jedna godina, što znači da se u svakom znaku zadrži oko mjesec dana.

Sunce upravlja vatrenim trojstvom i najbolje se osjeća u znaku Lava (kojim upravlja) i vrlo dobro u znaku Ovna. Shodno tome, Sunce je najslabije u nasuprotnim znakovima, dakle u Vodenjaku i Vagi.

Smatra se muškom, dnevnom, toplom i suhom planetom. Slično je vatrenoj naravi Marsa, iako se Sunce izražava dobroćudnije i umjerenije, naročito ako je u horoskopu rođenja kvalitetno postavljeno.

Kako je Sunce izvor života, ono predstavlja životnu snagu i energiju te volju za životom. Kada je pozitivno, izrazit će se srčano i velikodušno, u suprotnom – uskogrudno i sebično.

Osoba s naglašenim pozitivnim Suncem u karti rođenja je vjerna, dostojanstvena i prirodno plijeni pažnju okoline. Pažljiva je u postupcima, odlično procjenjuje životne situacije pa zbog tih svojih osobina lako dostiže ugled u društvu. Samopouzdanje i samokontrola su vidno izraženi, kao i poštenje te osjećaj časti.

Kada je Sunce negativno izraženo, tada će se osoba ponašati arogantno i sujetno. Umjesto dostojanstva i altruizma, dominirat će pompoznost i mizantropija. Osobu prepoznajemo po neumjerenoj bahatosti i hvalisanju bez realne podloge. Kratkovidno prosuđuje, nepouzdana je, neodgovorna i rasipna, vrlo često pretjerano teži dominaciji i nasilju.

Zbog svoje dominantne uloge i naravi, Sunce vezujemo uz visoke dužnosnike i utjecajne ljude. U starija vremena, to su bili carevi, kraljevi i prinčevi, dok danas govorimo o predsjednicima država, premijerima i političarima, ali i bilo kojem utjecajnom čovjeku, bez obzira radi li se o globalnoj ili lokalnoj društvenoj poziciji. S obzirom na utjecaj koji imaju u današnjem svijetu, to se može primijeniti i na glumce, odnosno umjetnike.

Uvriježena je astrološka praksa kroz Sunce sagledavati očinsku figuru te važne i autoritativne muške osobe u životu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s