Pomrčine i izbori 2007.

Uskoro nas očekuju dvije pomrčine. Najprije će se dogoditi totalna lunarna 28. kolovoza, dok će 11. rujna uslijediti parcijalna solarna (o prethodne dvije te općenito pomrčinama pročitajte u postu Kad padne mrak).

Lunarna će se pomrčina odigrati na petom stupnju znakova Riba – Djevice i po svemu sudeći bit će dramatičnija od solarne, iako je astrološki utjecaj solarnih značajniji sam po sebi jer traje duže od lunarnih. Pravilo je da utjecaj solarne pomrčine traje onoliko godina koliko je sati na nebu aktualna, dok se u slučaju lunarnih radi o mjesecima. S obzirom da će lunarna 28. kolovoza trajati oko 3 sata, možemo slobodno reći da će njen utjecaj trajati naredna 3 mjeseca, a u Hrvatskoj se to poklapa s periodom unutar kojeg se trebaju održati parlamentarni izbori.

Parlamentarne sam izbore spominjao u Novom listu krajem prosinca prošle godine u tekstu Astrološki pogled na Hrvatsku u 2007. gdje sam i naznačio kako se važna zbivanja u zemlji uporno poklapaju s pomrčinama.

Spomenuta lunarna pomrčina postavljena za kordinate Zagreba znakovita je iz razloga što se debilitirani Saturn u Lavu smjestio točno na MC i kraljevskoj zvijezdi Regulus. Kada se Saturn nalazi na ovoj poziciji, on kao prvo predstavlja konzervativnu vladu i u tim se trenucima redovito događa pad, svrgavanje vlade, revolucija, promjena vlasti ili pak početak novog perioda u razvoju zemlje (u nekim slučajevima uslijedi i smrt političkog lidera). Razmatrajući to u kontektu Hrvatske, može se reći da HDZ neće pobijediti na izborima.

Gledajući ostale elemente i uzimajući u obzir činjenicu kako se radi o lunarnoj pomrčini s Mjesecom u Ribama, lako je ustanoviti vladavinu Jupitera. Kada Jupiter vlada pomrčinom, a osobito ako se nalazi u Strijelcu kao sada, to ukazuje da vlast u zemlji treba pripasti liberalnijim snagama koje će biti u stanju pravično provoditi zakone i narodu osigurati blagostanje i prosperitet. Ne treba gubiti iz vida da se Jupiter smjestio na ratničkoj zvijezdi Antares i nalazi se u opoziciji s Marsom. Javnost će tražiti drastične mjere u obračunu s korupcijom na svim razinama i neće tolerirati samovolju, netransparentnost, zataškavanja niti bahato samoreklamerstvo tipa aktualne vlade.

Shodno Jupiteru, buduće društvo mora postati istinski liberalno i demokratsko, društvo znanja i prosperiteta. Da će to biti lako postići – neće, jer bit će potrebna ustrajna borba s reakcionarnim (birokratskim) snagama u zemlji. Očistiti zemlju od korupcije nije lako, ali hvalevrijedan ideal. Također, ne treba zaboraviti niti to da će buduća vlada imati povijesnu ulogu tj. prigodu da uvede zemlju u Europsku uniju.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s