Venera

Venera je planet koji se nalazi najbliže Zemlji (Mjesec ovdje ne računamo jer je on satelit naše planete). Zbog blizine Zemlji te još većoj blizini Suncu, na nebu je vidimo kao vrlo sjajno nebesko tijelo, osobito nakon zalaska (narod je popularno zove večernjom, odnosno zvijezdom Danicom). Vrijeme koje je potrebno da obiđe sve horoskopske znakove, nije veće od Sunca ili Merkura, treba joj oko godinu dana.

Venera je najsnažnija i najbolje pozicionirana u znakovima Bika i Vage te vrlo dobro u znaku Riba. Suprotno od toga, najslabija je u Ovnu, Škorpionu i Djevici. Tradicionalna astrologija tvrdi kako je njena snaga uvećana u zemljanim znakovima (Bik, Djevica, Jarac), osobito u horoskopima osoba koje su rođene po danu.

Veneru smatramo ženskom planetom umjereno hladne i vlažne prirode te flegmatičnog temperamenta. I danas je astrolozi rado časte nazivom “manji dobročinitelj” (za razliku od Jupitera kojeg nazivaju velikim). Uvijek je vezujemo uz pojam veselja i užitka, a moderni je astrolozi uobičajeno tumače kao planet koji nam ukazuje na to u čemu nalazimo zadovoljstvo te kako to izražavamo u svom životu. Nadalje, pokazuje i u kakvoj smo vezi sa svojom najbližom okolinom.

Kada je Venera istaknuta i pozitivna u karti rođenja, ona opisuje ljubaznu i šarmantnu osobu (najčešće vrlo lijepog ili privlačnog izgleda) koja se ne prepušta niskim strastima, prepirkama ili osobnim obračunima. Poštene je i vedre naravi, u svakom trenutku uredna i dotjerana. Voli ljude, javne skupove, događanja kulturne i intelektualne naravi.

Istaknuta, ali nepovoljna ili oslabljena Venera u karti rođenja, izražava dijametralno suprotne osobine. Osoba je pretjerano rastrošna, sasvim lako i vrlo raskalašene naravi. Zbog pretjerane predanosti svim oblicima senzualnih užitaka i površnim vezama, često je upetljana ili joj se ime vezuje uz razne skandale. Ne voli raditi i pokušava doći do novca uz najmanji mogući napor.

Među tipovima Venere često ćemo naići na osobe koje se bave proizvodnjom ili prodajom lijepih stvari, primjerice odjeće ili nakita. Nadalje, tu ćemo naći popriličan broj umjetnika, slavnih i popularnih osoba, odnosno onih koji nekim svojim talentom ili vještinom i više nego ugodno žive i zarađuju (filmske zvijezde, glazbenici, slikari..).

Oglasi

4 thoughts on “Venera

  1. Do “spaljenog puta” tj. Via Combusta ne držim previše. Venera je u Vagi moćna kako god okreneš. Jedini problem koji može nastati jest ako je Venera spaljena blizinom Sunca jer to umanjuje njenu snagu.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s