Sunce u Škorpionu

Ove se godine Sunce nalazi u znaku Škorpiona između 23. listopada i 22. studenog. To je središnji i temeljni znak jesenskog godišnjeg doba, pripada elementu vode i flegmatičnog je temperamenta.

Sunce nema previše snage u Škorpionu jer se ipak radi o jesenskom znaku, a kao što znamo, jesen je godišnje doba u kojem utjecaj Sunca postaje slabije (moja ranija lamentiranja o jeseni možete pročitati ovdje).

Škorpion snagu crpi iz drugih izvora jer njime upravlja Mars. S obzirom da se radi o vodenom znaku, Mars je snažan i po triplicitetu (neovisno o dnevnom ili noćnom rođenju). U prvih šest stupnjeva nalazi se u vlastitom terminu, a u prvih deset u licu, što ga u tih prvih deset stupnjeva čini iznimno moćnim. Naravno, pravilo je da tamo gdje je Mars snažan Venera je slaba, a u ovom je slučaju slab i Mjesec (Venera u izgonu, Mjesec u padu).

Razmotrimo stvari iz točke elekcione astrologije. Ako tijekom perioda dok se Sunce nalazi u Škorpionu namjeravate razgovarati s pretpostavljenima o poslovnom statusu ili napredovanju, odnosno poduzeti bilo kakvu aktivnost naznačenu položajem Sunca u natalnom horoskopu, korisnije bi bilo da to odgodite za period nakon 22. studenog jer tada je Sunce ojačano vatrenim znakom Strijelca (zbog vladavine tripliciteta po danu). Ukoliko svoje aktivnosti ne možete odgoditi, onda namjere pokušajte sprovesti u djelo 30. listopada kada se Sunce i Saturn nalaze u sekstilu, a osobito 4. studenog kad su Sunce i Mars u trigonu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s