Horoskop za 2008. godinu

Za razliku od kalendarske, astrološka godina počinje prvog dana proljeća, što znači da se manje od tri mjeseca, odnosno do 20. ožujka 2008. godine nalazimo u godini Jupitera, nakon čega će nastupiti godina Marsa. Mars nikako ne možemo nazvati blagonaklonom ili harmoničnom planetom iz razloga što on predstavlja antičko božanstvo rata. No, to ne znači da mu trebamo pripisivati isključivo loše osobine jer u simboličkom smislu Mars predstavlja elementarnu snagu i sposobnost da trudom, zalaganjem i borbom ostvarujemo vlastite ciljeve.

Razmatramo li planet kroz kolektivnu prizmu, on govori o tome kako postoji mogućnost otvaranja novih ili razbuktavanja postojećih ratnih žarišta u svijetu. Optimalan trenutak za tako što mogao bi nastupiti tijekom ožujka i travnja jer se tada Mars nalazi u oslabljenoj poziciji Raka pa će na vidjelo izaći njegove loše osobine kao što su nacionalizam (u svom diskriminirajućem obliku), šovinizam, rasizam i slično. Nešto manje, ali i dalje osjetljivo razdoblje bit će kolovoz i rujan jer će se tada Mars naći u neadekvatnoj poziciji znaka Vage, simbolizirajući time svađe, sukobe i razmirice na globalnoj razini.

I Saturn će imati veliki utjecaj. Nalazit će se u znaku Djevice čitave godine, dovodeći u zabrinutost promjenjive astrološke znakove (Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe). Blizanci će Saturn najviše osjetiti na planu obitelji pa je vrlo lako moguće da netko zatreba njihovu intenzivnu pomoć i skrb. Djevice će Saturn podsjetiti da ljubav zahtijeva punu pozornost, a i na zdravlje neće smjeti zaboraviti. Strijelci će se morati boriti na profesionalnom i financijskom planu, dok će Ribe biti na sto čuda u partnerskim odnosima.

Ove će godine Jupiter boraviti u znaku Jarca. Dakle, radi se o još jednoj planeti u zemljanom znaku koja tvori sklad sa spomenutim Saturnom u Djevici. Jupiter i Saturn najviše će dobra donijeti zemljanim (Bik, Djevica, Jarac) i vodenim (Rak, Škorpion, Ribe) znakovima, iako će kod Djevice i Riba to biti umanjeno iz razloga što im u odnosu na njihove znakove Saturn nije najsretnije položen.

Ovan

Posao:Čvrsto ste odlučili da nešto u sadašnjem poslu morate mijenjati. Prve korake već ćete poduzeti u siječnju i veljači koji će biti idealni mjeseci za pregovore i pripreme za nove radne zadatke. Za neke od vas će već ožujak biti prijelomni trenutak u kojem ćete prihvatiti primamljivu poslovnu ponudu i promijeniti firmu. U svibnju i lipnju ćete puno raditi i dokazivati se inovacijama i idejama. Manje stresa očekujte na jesen.
Ljubav: Početak godine ne obećava neke veće promjene na ljubavnom planu ali ćete zato tijekom svibnja i srpnja biti u svom najboljem elementu. Puni želje za osvajanjima ubrzo ćete se naći u novoj emocionalnoj vezi. Ako ste u braku, ožujak i travanj te kolovoz i rujan će biti nešto naporniji mjeseci. Ne namećite svoju volju drugima i neće biti razloga da vam 2008. ne bude uspješna ljubavna godina.
Zdravlje: U godini pred vama naglasak je na općem zdravlju, padu vitalnosti i slabijem imunitetu. Budite preventivni, pa ako još niste, svakako odbacite štetne navike kao što su cigarete i alkohol. Provjerite način prehrane, možda nije uravnotežen što će vam dodatno pogoršati i ovako slabu zdravstvenu sliku. U srpnju i kolovozu se mogu pojačati stari problemi s glavoboljama, zubima ili vratnom kralježnicom.

Bik

Posao:Razmišljate li o promjeni posla u ovoj biste godini konačno mogli ostvariti ono što priželjkujete. Zbog povoljnih planetarnih položaja koji su na snazi, lako je moguće da se odvažite i otisnete u privatne poduzetničke vode. Za uspješnu poslovnu komunikaciju i kratkoročne poslove, povoljni su ožujak i travanj. Jesen nosi neke sasvim nove prilike i unosne zarade koje sigurno nećete propustiti.
Ljubav:Očekuje vas aktivna godina u kojoj će se neki od vas odlučiti na obvezu roditeljstva, neki će svoju ljubav okruniti i formalno brakom, dok će mlađi pripadnici znaka i dalje biti u potrazi za onom pravom srodnom dušom. Nešto napetije razdoblje u ljubavnim odnosima očekuje vas u svibnju i lipnju dok će prilike u kolovozu najviše pogodovati svima onima koji se još nisu zaljubili a to žarko žele.
Zdravlje:Generalno gledajući pred vama je stabilna godina. Nešto osjetljiviji period izvjestan je u veljači jer se zbog opterećenosti obvezama nećete dovoljno opuštati što će vam uvelike oslabljivati imunitet. U ljetnim mjesecima, posebice u srpnju i kolovozu, budite oprezniji zbog mogućnosti infekcija, viroza ili problema s grlom. Ne zaboravite da su kvalitetan odmor i zdrav san nužni za život sa što manje zdravstvenih problema.

Blizanci

Posao: Pripremite se na iznenadne razvoje događaja koji će utjecati na vaš poslovni status. Iako će vam se na moment činiti da se ne snalazite najbolje u novonastaloj situaciji, ne brinite, vrlo brzo ćete se prilagoditi.
Srpanj i kolovoz bit će prijelomni mjeseci kada ćete odlučivati o nastavku ili prekidu suradnje s dosadašnjim poslodavcima. Već u rujnu ćete osjetiti prave blagodati rada s puno manje stresa i nepotrebnog živciranja.
Ljubav: Dolazi vrijeme dubokih transformacija i velikih promjena na ljubavnom planu. Najviše promjena okolnosti bit će u vašem domu, odnosno u krugu najuže obitelji. Može iskrsnuti problem obiteljskog naslijeđa ili imovine kojeg nećete moći brzo razriješiti. Ukoliko ste u vezi ili braku više međusobnih nesporazuma, sukoba i napetosti očekuju se tijekom kolovoza te krajem godine u studenom i prosincu.
Zdravlje: U godinu ulazite s nekim manjim zdravstvenim smetnjama koje ćete vrlo brzo sanirati. Pad imuniteta osjetit ćete krajem veljače i u ožujku što će vas natjerati da više pažnje posvetite očuvanju stabilne psihofizičke ravnoteže. Porast snage i vitalnosti te dobro raspoloženje očekuje vas u proljeće što možete maksimalno iskoristiti provodeći više vremena u prirodi, van buke i zagađenosti urbanih sredina.

Rak

Posao: Zahtjevi posla će se naglo uvećati u proljeće što će ujedno biti prilika da promijenite dosadašnji način rada ili pređete na drugo radno mjesto. Novi poslovni zadaci oduzet će vam puno energije, vremena i živaca ali će se trud brzo isplatiti. Spremate li se uložiti financijska sredstva u dionice, investicijske fondove ili razmišljate o kupnji nekretnine povoljni mjeseci su travanj, srpanj i studeni.
Ljubav: Ulazite u godinu priželjkujući da neke stvari promijenite nabolje pa će već siječanj biti obilježen važnim transformacijama na ljubavnom planu. Vjerojatno ćete u narednom vremenu morati donijeti neke dalekosežne odluke što neće biti lako ali ćete time bitno popraviti kvalitetu svog ljubavnog života. Kraj godine dočekat ćete zadovoljni sobom i svojom snagom da se izborite za život lišen opterećenja i suvišnih kompromisa.
Zdravlje: Postati umjetnik u “vježbanju umjerenosti” će biti vaš glavni zadatak u 2008. godini, budući će se svako pretjerivanje i neumjerenost vrlo brzo reflektirati na vašu zdravstvenu sliku. Mars će boraviti u Raku u ožujku i travnju što označava razdoblje uvećane i često nekontrolirane energije. Tada će biti od velike važnosti da pokušate držati pod kontrolom impulse i emocije.

Lav

Posao: Očekuje vas aktivna radna godina u kojoj ćete zahvaljujući nužnim promjenama i temeljitoj reorganizaciji ostvariti većinu zacrtanih poslovnih planova. Najvažnija će biti sredina godine jer ćete već u travnju, svibnju i lipnju imati dovoljno radne energije, snage i podrške suradnika da dovršite stare i krenete u nove projekte. Svakako se klonite špekulacija i ulažite u one manje rizične investicijske, odnosno mirovinske fondove.
Ljubav: Početak godine navješćuje da je došlo vrijeme je da se ozbiljnije pozabavite svojim ljubavnim životom. Ukoliko ste u stalnoj emocionalnoj vezi ili braku spremite se na porast napetosti i nesuglasice u travnju i svibnju. To će ujedno biti uvod u teže razdoblje koje vas čeka krajem godine u listopadu i studenom, svakako, ako u međuvremenu ne poradite na sebi i promijenite svoj odnos prema partneru.
Zdravlje: Nedostatak vremena ne bi vam smio biti opravdanje za fizičku neaktivnost. Budite preventivni pa već sada na početku godine, napravite jedan razborit program tjelovježbe. U načelu ove godine ne bi trebalo biti većih zdravstvenih problema, osim onih kroničnih boljki kod većine starije generacije Lavova. Međutim i takvi problemi s tlakom, srcem i kralježnicom daju se uspješno regulirati prehranom i smanjenjem težine.

Djevica

Posao: Ove godine ćete biti najsretniji ukoliko budete radili poslove koji su manje javni odnosno koji se mogu raditi u “sjeni”. Budete li dovoljno uporni u onome što želite, nama razloga da vam se već tijekom proljeća želje ne ostvare. Novi poslovi će zahtijevati i veće prilagodbe tako da su i promjene nekih vaših radnih navika neminovne. Ovo je ujedno i godina mudrih ulaganja i poboljšanja na financijskom planu.
Ljubav: Ukoliko ste u braku ili dugoj vezi moguće su žešće rasprave i nesuglasice s partnerom u ožujku. Zahvaljujući dobroj komunikaciji probleme ćete brzo prevladati i već u travnju razmišljati o budućim putovanjima i planirati ljeto. U srpnju će vam dobro doći zajednički odmor i opuštanje. Bez razlike jeste li u vezi, braku ili ste još slobodni, rujan te studeni i prosinac bit će vaša najbolja ljubavna razdoblja u godini.
Zdravlje: Svjesni ste činjenice da je većina vaših problema psihosomatske naravi a to znači da ćete i ove godine najviše vi biti odgovorni za stanje svog organizma. Želudac će i dalje burno reagirati kada budete pretjerali s osjećajem zabrinutosti kao i kod većih napetosti i stresa. Nešto lošiji periodi očekuju vas tijekom ljeta u srpnju i kolovozu što možete ublažiti pravilnom prehranom, opuštanjem i kvalitetnim snom

Vaga

Posao: U godinu ulazite s velikim planovima za sebe i svoju obitelj ali za koje će vam ostvarenje biti potrebna veća količina financijskih sredstava. Budite oprezni ako vam bude nedostajalo novca i ne zadužujte se olako. Upravo zbog novca i nekih starih neriješenih računa mogli biste pogoršati odnose s nekim poslovnim partnerima ili suradnicima u travnju i ožujku. Krajem godine stvari će se ipak riješiti na vaše zadovoljstvo.
Ljubav: Na samom početku godine, u veljači, započet će jedno ugodno poznanstvo koje će ubrzo prerasti u nešto puno značajnije. Ukoliko ste u braku, u travnju ćete biti u prilici da konačno riješite neke obiteljske odnose koji se dugo protežu ali isključivo zbog vaše neodlučnosti da probleme srežete u njihovom nastajanju. U svibnju, lipnju i rujnu bit ćete zadovoljni i uživati u ljubavi, skladu i harmoniji.
Zdravlje: Prvi dio godine bit ćete osjetljivijeg zdravlja, skloniji prehladama i upalama. Dobra psihofizička ravnoteža ponajviše će ovisiti o vašem raspoloženju pa će svaka emocionalna napetost, stres, ljutnja ili pritisak svakodnevnih obveza, rezultirati padom imuniteta. Pripazite na organe za reprodukciju, mokraćni mjehur i bubrege u ljetnim mjesecima a posebno u kolovozu i rujnu.

Škorpion

Posao: Godinu 2008. pamtit ćete kao uspješnu na poslovnom i financijskom planu, a Jupiter i Pluton u Jarcu uvelike će pomoći u tome. Bit će poželjna maksimalna aktivnost, a ponajviše ulaganje napora u adekvatan dijalog s okolinom jer će mnogo toga ovisiti upravo o komunikaciji. Budite uglađeni i ljubazni, a svoje negodovanje i ljutnju zatomite. Uspijete li u tome, uspjet ćete i u svemu ostalom.
Ljubav: Godina 2008. bit će onoliko dobra u ljubavi koliko budete pažnje poklanjali voljenima. Činjenica je da ćete više vremena posvećivati poslu, što automatski podrazumijeva manje vremena za ljubav, ali uz dobru volju te manje sebičnosti čak i čuda postaju moguća. U listopadu, studenom i prosincu očekujte odličan ljubavni period, a tijekom veljače i kolovoza budite pažljiviji.
Zdravlje: Zbog Jupitera i Saturna koji će se nalaziti u povoljnim znakovima možete očekivati solidno i stabilno zdravlje. Za vrijeme svibnja i lipnja Mars će se nalaziti u nepovoljnom Lavu pa će situacija biti nešto drugačija. U tom periodu trebat ćete pripaziti kičmu, čuvati se pretjeranog, nepotrebnog uzrujavanja, potencijalnih povreda i to osobito onih koje mogu nastati na radnom mjestu.

Strijelac

Posao: Planet Saturn izrazito će utjecati na profesionalni život pa se pripremite na teškoće s osobama koje su hijerarhijski na višem položaju od vas. Skloni ste svakome sasuti u lice ono što mislite o njemu, a to baš i nije popularna osobina. Korisno bi bilo da mišljenje katkad zadržite za sebe jer nije svatko sposoban podnijeti oštru i necenzuriranu verziju vašeg viđenja stvarnosti.
Ljubav: Ljubavni će život biti dosta buran tijekom siječnja i veljače pa je važno da usporite tempo i prestanete poticati sukobe impulzivnim i nekontroliranim izjavama. U svibnju i lipnju moći ćete izgladiti potencijalne nesuglasice te uživati u kvalitetnom razvoju veze, a ukoliko budete slobodni uslijedit će idealne okolnosti za početak nove romantične veze. Kraj godine će također biti odličan.
Zdravlje: Iako se može reći da će vam zdravlje biti sasvim solidno i čvrsto, dobro bi bilo da pripazite na svoju staru boljku, sklonost da pretjerujete u konzumaciji hrane. Navikli ste na snažan želudac koji je sposoban provariti sve što u njemu završi, no zbog neodgovarajućeg Saturna u Djevici doći će do značajnih promjena pa ćete morati više pripaziti na to što i koliko jedete.

Jarac

Posao: Zbog odgovarajućeg položaja Saturna u Djevici te Jupitera u Jarcu, poslovi će vam ići od ruke na način da nećete morati ulagati prevelike napore da bi ostvarili ciljeve. Ožujak i travanj će biti važni zbog intenzivnih komunikacija pa bi bilo dobro da budete smireni i pažljiviji u međuljudskim odnosima. Kolovoz i rujan su također značajni, a osobito ako vaši poslovi budu vezani uz inozemstvo.
Ljubav: Najpovoljnije razdoblje u godini dogodit će se tijekom ljetnih mjeseci i to će naročito doći do izražaja budete li smanjili svoje obveze i vrijeme posvetili onima koje volite. Za razliku od toga, ožujak i travanj bit će naporniji onima koji su skloni prepirkama i čija riječ mora biti zadnja. U listopadu ćete biti zadovoljni, tijekom studenog manje, ali u prosincu ćete sve nadoknaditi.
Zdravlje: Planet Jupiter koji će se čitavu 2008. godinu nalaziti u znaku Jarca mogao bi pokloniti vam koji kilogram viška. S obzirom da ćete biti daleko veći hedonista nego inače, dobro bi bilo da pripazite na to da se tih kilograma ne skupi previše. Bit ćete prilično dobro raspoloženi čitave godine a i mnogo više optimistični, što je za vas prirodno zabrinute i zlovoljne – ravno čudu.

Vodenjak

Posao: Neka vam 2008. bude godina štednje i učenja kako na što ekonomičniji i učinkovitiji način raspolagati svojim i tuđim novcem. Naučite li lekcije kako treba, svoje ćete probleme značajno umanjiti. U svibnju, lipnju i listopadu očekujte teškoće u poslovnim odnosima, stoga pokušajte izbjeći razmirice s nadređenima i suradnicima. U rujnu, studenom i prosincu uspješno ćete poslovati.
Ljubav: Ljubavni život bit će bolji nego u prethodne dvije godine, iako će neki periodi zahtijevati vašu punu pažnju. Jedan od takvih bit će svibanj i lipanj jer će Mars boraviti u izazovnom Lavu. Potrudite li se biti tolerantniji prema drugima, uspješno ćete svladati sve potencijalne izazove. Siječanj, ožujak, travanj i studeni pokazat će se dobrim mjesecima na emocionalnom planu.
Zdravlje: Zbog Saturna u Djevici ove ćete godine trebati puno više pripaziti na vlastitu prehranu. Skloni ste brzoj prehrani i namirnicama slabe ili nikakve nutricionističke vrijednosti a takve se navike prije ili kasnije osjete kroz loše krvne nalaze, slabokrvnost, avitaminozu i slično. Mogući su problemi s kožom, kostima i slabom cirkulacijom u srpnju i kolovozu.

Ribe

Posao: Očekujte izvrsnu godinu na poslovnom planu. Iako ste prošle 2007. godine puno postigli i možete se ponositi rezultatima, ne bi bilo dobro da posustanete u vlastitim ambicijama jer tek sad treba iskoristiti sve što se nudi. Zapnite jer godina će vam omogućiti da se ustalite i na taj način dosegnete bolje i veće ciljeve. S novcem će vam također ići od ruke, a osobito tijekom proljeća i jeseni.
Ljubav: U pogledu ljubavi trebate se pripremiti za ozbiljnija vremena koja bi lako mogla rezultirati učvršćenjem veze, početkom zajedničkog života ili braka. Naravno, ukoliko budete dovoljno zreli i odgovorni za jednu takvu odluku jer se u protivnom može dogoditi i prekid veze. Najkompliciranije razdoblje bit će ono ljetno, dok će proljetni i kasno jesenski period biti puno ljepši i ugodniji.
Zdravlje: Zdravlje će vas slušati budete li redovno održavali svoju fizičku kondiciju. Kako vam je narav takva da se lako zaboravite, osobito kada razmišljate o nekom problemu, dobro bi bilo da upišete neki od intenzivnih programa tjelovježbe. Na taj ćete način stvoriti naviku vježbanja, a koja će vam dobro doći ne samo u borbi za vitku liniju i održanje kondicije već i za rješavanje nagomilanog stresa.

Objavljeno: Novi list 30.12.2007.

Oglasi