Točan horoskop i bitka s vremenom rođenja

Najbitnija, ujedno i najosjetljivija točka izrade natalnog horoskopa jest točnost vremena rođenja. Neki se oslanjaju na vrijeme zapisano u izvodu iz matične knjige, a neki na vrijeme koje su doznali od roditelja ili članova obitelji. Kako bilo, u oba je slučaja točnost vremena diskutabilna.

U izvodu iz matične knjige naići ćemo na vrijeme rođenja koje su zapisale medicinske sestre pri porodu, a one su najčešće to činile od oka jer im potpuna točnost nije predstavljala nikakvu važnost. Za razliku od toga, sjećanje članova obitelji zna biti preciznije. Na neki je način to i logično, ipak je rođenje emocionalni događaj koji dugo živi u sjećanju. Neovisno o tome, i dalje ne možemo biti potpuno sigurni.

Što učiniti? Za početak je najbolje usporediti jedan i drugi podatak. Ako se vremena poklapaju, problem možemo smatrati riješenim, ali u slučaju da nema poklapanja, trebamo se obratiti astrologu, a on treba zasukati rukave i krenuti u određivanje točnog vremena rođenja. Da se razumijemo, radi se o mukotrpnom poslu koji zahtijeva poprilično iskustvo i vještinu. Dakle, astrolog mora imati na raspolaganju nekoliko datuma tijekom kojih su se u životu osobe događali važni, odnosno prijelomni trenuci. Adekvatni datumi bili bi početak rada u firmi, početak ili završetak emocionalne veze, vjenčanje, rođenje djeteta, završetak studija, smrtni slučaj u obitelji itd.

Oglasi

5 thoughts on “Točan horoskop i bitka s vremenom rođenja

 1. Hm, baš i nije tako. Trutina Hermetis podrazumijeva da se zna vrijeme začeća, a određivanje tog podatka nepouzdanije je i od vremena rođenja.
  Poznati 51 aforizam glasi: “Uzmite znak u kojem se nalazio Mjesec u trenutku rođenja za znak Ascendenta u trenutku začeća i uzmite znak u kojem se Mjesec našao u trenutku začeća, ili znak nasuprot njemu, kao znak Ascendenta u trenutku rođenja.”
  Kao što vidiš, metod je krajnje kompliciran, a točnost rezultata vrlo upitna.

  Sviđa mi se

 2. Sinisa kaže:

  Ne bih prokomentarisao da nisam proverio. Odredjuje Asc. sa greskom od 1°. Ima tu jos pravila. Za normu trudnoce uzima se 273 dana, ako prebrojimo unazad od datuma rodjenja, Mesec je to dana u tom znaku i priblizno na istom stepenu kao i na dan rodjenja. Dalje se posmatra da li je bila duza ili kraca trudnoca na osnovu faze u kojoj se Mesec nalazio. Koristim je i dobijam tacne rezultate, ali moram priznati da je upotrebljavam samo kao dopunu regularnoj rektifikaciji.

  Sviđa mi se

 3. suzette kaže:

  Koliko ja imam iskustva, da, babice to odokativno zapišu:) Konkretno, ja kad sam rađala, žena je pogledala na sat kad je obavljala PAPIRNATI dio posla i upisala vrijeme, a to je bilo nekih 10 min kasnije.
  Slažem se s tim da je “svaki nauk dobar ako se time približavamo cilju”.
  Osobno mislim da se time ne treba toliko opterećivati na sekunde, jer se onda gubi šuma nauštrb drveća.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s