Horoskop za ljeto 2008.

Ljeto je pred nama. Godišnje doba u kojem Sunce pokazuje svoju punu snagu, pa svatko od nas pomalo počne nalikovati na stanovnika romanskog jezičnog područja ili, bolje rečeno, Latinoamerikanca. Danju siesta (odmor) u hladu, a noću fiesta (zabava). Budući da ljeto najčešće vezujemo uz pojam romantike i ljubavi, na pitanje kako će se kretanje planeta odraziti na ljubavni život dvanaest astroloških znakova, odgovor potražite u narednim redcima.

Ovan: Srpanj će biti iznimno povoljan što se tiče emocija. Ako ste sami, konačno ćete se naći u pravom raspoloženju, puni strasti, samopouzdani i raspoloženi za nove osvajačke pothvate. Zauzeti Ovnovi moći će nesmetano uživati u naklonosti svoje partnerice, ali važno je da se klone urođene potrebe da dominiraju u svakom trenutku. Kolovoz i rujan bit će nešto slabiji od srpnja pa bi najbolje bilo izbjegavati konflikte s voljenom osobom.

Bik: U srpnju i kolovozu naporan će period ostati iza vas. Konačno ćete moći više vremena posvetiti sebi i voljenoj osobi, a ne bi bilo loše da učinite i kakvu promjenu te se zaputite na odmor u koje egzotičnije mjesto. Tijekom rujna sve će vam biti napornije nego inače pa pokušajte smanjiti intenzitet kontakata s osobama koje vas zamaraju. Ne dopustite nikom da manipulira vama, ni osobe s kojima ste emocionalno vezani ni one s kojima niste.

Blizanci: Srpanj i rujan, osobito rujan, bit će mjeseci kakve ste dugo priželjkivali. Ozbiljno ćete početi razmišljati o zajedničkom životu ili bračnoj obvezi, a moguće je da odete i korak dalje, pa jedno i drugo potpuno realizirate. Preseljenje u novu kuću ili stan sasvim je izgledno pa se pripremite na to da će uslijediti veće prilagodbe novim životnim okolnostima. Nemojte se plašiti promjena tijekom kolovoza. Strah od gubitka slobode samo je strah, ništa više od toga.

Rak: Veza u koju ste se upustili u proljeće sada bi mogla prerasti u nešto daleko ozbiljnije od onog što ste prvobitno namjeravali. Dobro razmislite o svemu prije dugoročnih odluka jer poslije više neće biti lakog povratka na staro. Ljubav, posao i obitelj bit će izrazito isprepleteni ovog ljeta, a moguće su i izmjene životnih okolnosti, poput preseljenja ili promjene radne sredine. Najviše će vas zanimati poduzetništvo, odnosno obiteljski biznis.

Lav: Srpanj će biti odličan mjesec za ljubav, a osim toga bit će značajan i za odnose u obitelji, stoga se možete nadati povoljnim zbivanjima u oba životna područja. Kolovoz i rujan, iako mrvicu slabiji, bit će sasvim solidni mjeseci. Ipak, tijekom kolovoza budite pažljiviji u odlukama koje donosite, osobito ako su važne. Nemojte činiti ništa impulzivno i nepromišljeno i ne upuštajte se u sukobe, pa nećete imati opravdanih razloga za brigu.

Djevica: Sva će tri ljetna mjeseca biti povoljna za ljubav. Skinite masku hladne distanciranosti i neuhvatljivosti sa svog lica. Krajnje je vrijeme da se opustite i prepustite svemu što vam život nudi. Poslovne brige, kojih ste obično prepuni, ostavite iza sebe. Posvetit ćete im se kada se vratite s odmora. Ako ste u braku, bit ćete vrlo zadovoljni svojim partnerom. S radošću ćete se prepustiti emocionalnoj stabilnosti, ljubavi i nježnosti kojima će vas obasipati.

Vaga: Srpanj će biti slabiji od ostalih mjeseci, kao što to obično i biva kod vas. No tijekom kolovoza i rujna sve ćete nadoknaditi i susresti osobu koja će vas oboriti s nogu. Ako ni jedno od vas nije zauzeto, činit će vam se kao da se ljubavna bajka ostvaruje pred vašim očima. Naravno, problemi se neće moći izbjeći ako je netko od vas u braku ili u stalnoj vezi. U tom slučaju bit će poželjno da budete promišljeni i izbjegnete neprimjerene komplikacije.

Škorpion: Srpanj će biti nešto slabiji, ali zato će kolovoz i rujan biti dobri. U srpnju pripazite na to da se ne zatrpavate poslom u tolikoj mjeri da zapostavite osobu koja vas voli. Budete li srdačni, nježni, pristupačni i otvoreni za opcije koje emocionalni partner nudi, nećete imati razloga za brigu. Naravno, sasvim je druga stvar ako vlastite interese, bez obzira na to kakvi oni bili, stavljate ispred svega te se osorno i grubo ponašate prema drugoj strani.

Strijelac: Što ljeto bude više odmicalo, to će vam okolnosti ići više naruku. Slobodni Strijelci upoznat će osobu koja im u potpunosti odgovara i željna je stalnog nadmetanja, bilo riječima ili u sportskim i rekreativnim aktivnostima. Radosne dinamike neće nedostajati, a to je jedini čaroban recept koji vašu pozornost može zadržati na jednom mjestu dulje vrijeme. I zauzeti će Strijelci biti zadovoljni svojom vezom, osobito budu li u njen razvoj ulagali dovoljno energije.

Jarac: Ove se godine u srpnju i kolovozu trebate više odmarati. Ne toliko zbog toga što su vaše rezerve energije na nuli, koliko zbog nužnosti da više svojeg vremena posvetite onima koji vas vole i trebaju vašu pažnju. Pokušajte poslovne obveze naširoko zaobilaziti, neovisno o tome koliko vam to teško bude padalo. Katkad se najbolji rezultati postižu tek nakon što se čovjek uspije potpuno i učinkovito odmaknuti od uobičajenih navika i svakodnevnih aktivnosti.

Vodenjak: Teže mjesece svibnja i lipnja ostavili ste iza sebe. Sukoba s emocionalnim partnerom više neće biti pa se možete nadati lijepim, ugodnim i sasvim bezbrižnim ljetnim mjesecima. Ne bi bilo loše da pokušate organizirati kakvo atraktivno ili zanimljivo putovanje u inozemstvo tijekom kolovoza i rujna. Ovaj put nemojte vi birati odredište, nego dopustite da to inspirativno obavi partner..

Ribe: Ovog bi ljeta vaši osjećaji mogli doći u kušnju, a ponajviše u srpnju i kolovozu. Taj period shvatite kao test zrelosti jer isključivo o vama i vašim postupcima ovisi koliku ćete kvalitetu emocionalne veze uspjeti ostvariti. U rujnu će to postati vidljivo. Budete li emocionalnoj vezi pristupali dovoljno ozbiljno i odgovorno, nećete imati razloga za zabrinutost. Vaš će partner biti izvan sebe od sreće što ste ispunili njegova očekivanja.

Napomena: Duža verzija teksta objavljena je 29. lipnja 2008. u Večernjem listu.

Oglasi