Hobotnica na hrvatski način

Tko je sljedeći??? To su se vjerojatno upitali mnogi kad su čuli da je ubijen  Ivo Pukanić i to nakon samo dva tjedna od atentata na Ivanu Hodak. Eto i mi smo ovim ubojstvom konačno stali uz bok Italiji, koja je bila i ostala sinonim za spregu države i mafije.

Ova će godina Marsa biti zapamćena po mafijaškim obračunima s onima koji su na bilo koji način zasmetali njihovom ugodnom egzistiranju u ovoj državi. Bit će zapamćena i po premlaćivanju novinara te pokojeg glasnijeg gradskog dužnosnika ili uticajnijeg poduzetnika.

Pamtit će se i po neviđenoj okrutnosti maloljetnika koji su iz čiste dosade smrtno presudili svom vršnjaku. I konačno ćemo je pamtiti po neviđenom valu suicida ljudi koji nisu vidjeli izlaz niti smisao da se nastave boriti i živjeti u okruženju koje sve više liči na bezvlašće neke latinoameričke državice. U cijeloj ovoj priči pakla, nedostaju nam samo otmice – sve drugo već imamo.

Borba Saturna i Urana

Svima je jasno da ovome nije kraj. Ako je Ivanino ubojstvo izazvalo smjenu par ministara, Pukanićevo bi trebalo na noge dići cijelu državu. Sigurno je da će se napraviti neki koraci, ali ono što se uzgajalo i njegovalo dugo vremena neće se moći tek tako sasjeći interventnim vladinim mjerama.

Godina Marsa traje sve do proljeća 2009. i tijekom tog razdoblja bit ćemo svjedoci par naleta opozicijskog susreta Urana i Saturna. Već će nam sljedeći mjesec studeni pokazati svoje oštre zube. Uspije li nova garnitura tada nešto napraviti lako je moguće da se klupko počne odmotavati. Ako ne, neka nam je Svevišnji na pomoći.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s