Horoskop za 2009. godinu

Nemili događaji koji su Hrvatsku potresli ove jeseni, uzrokovali su promjene u Vladi, potakli na interventne mjere, mobilizaciju antikorupcijskih snaga i preustroj policije, samo su jasan podsjetnik da se još uvijek nalazimo u godini Marsa. Ovakav nesmiljeni Marsov teror potrajat će do proljeća 2009. kada  će “upravljačku palicu” preuzeti Sunce.

Ipak, s Marsom ne smijemo povezivati samo nasilje, krvoproliće, likvidacije i kriminal jer osim svoje tamne strane ovaj žestoki planet glavni je pokretač sportskih nadmetanja i simbol svih oblika fizičke aktivnosti. Pod njegovom vladavinom grade se i otvorene su sportske dvorane diljem zemlje, a naši su sportaši osvojili olimpijska odličja i srušili europske i svjetske rekorde.

Na globalnom planu astrološka vladavina Sunca, koja će započeti 21. ožujka 2009., donijet će snažne i istaknute ljude kojima se vjeruje ali i daje previše ovlasti. Zloporaba moći bit će i dalje prisutna, pa je pojava i jačanje diktatora i više nego izvjesna. Prosvjedi mlađe populacije neće se smanjiti, taj se trend može samo povećati, a oslonac na modernu tehnologiju tek će pokazati svoj puni potencijal. Ipak, od proljeća nadalje može se očekivati ublažavanje recesije i obuzdavanje svjetske ekonomske krize.

Na osobnom planu naredne će godine, zbog Jupitera u Vodenjaku, najbolje proći zračni – Vodenjaci, Vage i Blizanci, te vatreni Ovan, Lav i  Strijelac. Mrzovoljan Saturn napustit će znak Djevice krajem listopada, pa će se Djevicama stabilizirati zdravlje a Ribama odnosi s partnerom. Blizanci će se konačno preseliti, a Strijelci mogu očekivati poboljšanje na poslu.

Ovan

Posao: Tijekom 2009. možete očekivati poslovni uspjeh i mnoge promjene. To se posebno odnosi na vas kojima ne odgovara posao kojim se trenutačno bavite. Otvorit će vam se nove prigode za dokazivanje vlastitog umijeća, kao i povećane šanse za uspjeh u timskom radu. Bit ćete u prilici drugima činiti usluge, ali i tražiti nešto za sebe. Prema kraju godine otvaraju vam se mogućnosti za zanimljiva putovanja i koristan boravak u inozemstvu koji će donijeti zamah u karijeri.
Ljubav: Prva polovica godine bit će obilježena boravkom Venere u vašem znaku što znači da ćete uploviti u vezu koja će biti sve samo ne mirna i stabilna. Svibanj i lipanj donose više sklada i ljubavne sreće, međutim tijekom ljetnih mjeseci, naročito u kolovozu, kulminirat će napetost. Priliku da razriješite nesuglasice i poboljšate odnos dobit ćete u studenom i prosincu.
Zdravlje: Iako će vam zdravlje biti uglavnom stabilno, tijekom siječnja, krajem travnja i u svibnju izvjesni su manji zdravstveni problemi koje ćete  riješiti uz pomoć vitamina i više odmora. U veljači, svibnju, studenom i prosincu aktivni Mars će vas potaknuti na veću tjelesnu aktivnost, ozbiljnije bavljenje tjelovježbom i veću pokretljivost.

Bik

Posao: Nakon manjih problema početkom godine slijede promjene nabolje, iako će najviše o vašoj sposobnosti prilagođavanja suradnicima i novoj sredini ovisiti konačan uspjeh kao i potvrđivanje novostečenog statusa. U ljetnim mjesecima trebat ćete pripaziti na povećane troškove, dok tijekom jeseni slijede nagrade za trud. Krajem godine napravit ćete planove o dugoročnom ulaganju. Ovo će biti financijski stabilna godina.
Ljubav: U 2009. vam se neće pružiti senzacionalne prilike za promjenu. Slijed zbivanja ovisit će o vama, vašoj poduzetnosti, kao i o snazi želje da pronađete osobu s kojom možete sve podijeliti. Borba između želje za ljubavnom srećom i otpora da se prepustite ljubavi kulminirat će tijekom travnja i svibnja. Ako ste u vezi iznad svega ćete cijeniti stabilnost koja vas veže uz partnera.
Zdravlje: Bit ćete skloni upalama, grloboljama, prehladama i kratkotrajnim virozama. To će biti jedino što će vas tijekom ove godine ometati na zdravstvenom planu. S obzirom na to da vam energije neće nedostajati, uputno je da budete fizički aktivni te da dosljedno nastavite sa započetim aktivnostima.

Blizanci

Posao: Pružit će vam se mogućnost poboljšavanja financija i ostvarivanja značajnijih poslovnih uspjeha. Jedini preduvjet je da sami, bez uplitanja drugih, sprovedete svoje zamisli. Želite li promijeniti posao, pogodno razdoblje smiješi vam se u posljednjim mjesecima godine. Premda možete računati na stjecaj sretnih okolnosti, ipak budite oprezni! Prikupite relevantne podatke o tvrtki, uvjetima rada i postavite svoje uvjete.
Ljubav: Od ove ćete godine očekivati puno i nadati se da ćete pronaći osobu koja vam odgovara. Tijekom proljeća i ljeta imat ćete nekoliko romanci i svaka će biti posebna na svoj način, no to će biti samo uvod u jesenska događanja u kojima će vas konačno pogoditi strelica ljubavi. Na vašu inicijativu, obiteljska okupljanja postat će redovitija, a po svemu sudeći, bit ćete i posrednik u pomirenju rođaka u proljetnim mjesecima.
Zdravlje: Budući da po prirodi niste skloni debljanju i da imate uravnotežen organizam, toksine ćete izbacivati laganom tjelovježbom ili pješačenjem u društvu, te spajajući ugodno s korisnim, ostajati u dobroj formi. Kad god osjetite umor ili napetost, boravak na svježem zraku djelovat će relaksirajuće.

Rak

Posao: Jupiter u Vodenjaku natjerat će vas da se za svaki uspjeh dobro pomučite, a probleme biste ove godine mogli nailaziti i tamo gdje ih uopće ne očekujete. Morat ćete voditi računa o svakoj sitnici ne očekujući da će netko drugi obaviti nešto umjesto vas. Bit će vrlo važno kakav ćete odnos uspostaviti sa suradnicima. Pomoći će vam vaša dobra intuitivna procjena ljudi i situacija, kao i urođena velikodušnost.
Ljubav: U prvom dijelu godine, točnije od veljače do svibnja, nedostajat će vam odlučnosti i čvrstine, a bit će napretek sumnji, straha i nedoumica. Bit ćete suviše popustljivi tamo gdje ne treba, a prkosni i kapriciozni u situacijama kad možete najviše naškoditi upravo sebi. Druga polovica godine ipak povećava šanse za emocionalnim ispunjenjem i bogatijim erotskim životom.
Zdravlje: Osjetan pad energije osjetit ćete u siječnju, veljači i svibnju. Tijekom ljetnih mjeseci kondicija će vam biti na zavidnom nivou i dobro ćete se nositi sa svim štetnim utjecajima. Patite li od alergija ili problema s dišnim putovima, proljetne dane provest ćete u šmrcanju i kašljanju, a bit ćete skloniji zaraznim bolestima.

Lav

Posao: Ove ćete godine raditi puno, ali ćete vrlo brzo vidjeti rezultate svog rada, što će vas dodatno motivirati. Tijekom proljeća i jeseni možete se naći u odgovornim ulogama koje će od vas tražiti puno energije, osobnog angažmana i discipline. Izbjegnete li impulzivne odluke, do kraja godine uživat ćete u stabilnom i sređenom poslovnom okruženju.
Ljubav: Ako ste zapostavili svoju vezu, ova godina će vam donijeti ugodna iznenađenja, vratiti sreću i strast u vaš odnos. Početkom godine osjetit ćete potrebu da što više vremena provodite s partnerom i da u vaš odnos vratite navike koje su vas prije povezivale i opuštale. Ako ste slobodni, otvorenost prema novim događajima vrlo brzo će u vaš život donijeti zanimljive ljubavne prilike.
Zdravlje: U načelu ove godine ne bi trebalo biti većih zdravstvenih problema. Oprez trebate zadržati jedino ako imate problema s hormonima ili zglobovima. Bit ćete zadovoljni sami sobom, pa će se to odlično odraziti na vaš izgled i vitalnost. Za odličnu formu i dobru figuru nećete morati uložiti previše truda.

Djevica

Posao: Razdoblja u kojima će se Merkur kretati usporeno, uvijek su na neki način problematična za vas, stoga budite oprezniji tijekom siječnja, svibnja i rujna. U svibnju se posebno trebate čuvati nesporazuma i sukoba s pretpostavljenima. Sve će biti u redu pod uvjetom da odluke ne provodite pri trenucima napetosti i slabe koncentracije.
Ljubav: Proljetni mjeseci bit će napetiji, stoga pripazite da svojim pretjeranim kritikama ne zahladite odnos do kojeg vam je stalo puno više no što pokazujete. Priuštite si dovoljno odmora jer će vam rasterećenost od svakodnevnih briga biti prijeko potrebni za održavanje harmonije u odnosu. Ljetne mjesece iskoristite da probudite plamen u srcu, a bilo bi poželjno i promijeniti svakodnevno okruženje.
Zdravlje: Sklonost zabrinutosti često je povezana s probavom. Kada riješite jedan problem, riješit ćete i onaj drugi. Smanjite intenzitet vlastitog umovanja i bavite se aktivnostima koje vas opuštaju. Od svibnja nadalje svemu ćete početi pristupati s više elana. Aktivno bavljenje jogom i nekom tehnikom meditacije bio bi i više nego dobar izbor.

Vaga

Posao: Uz značajnu pomoć Jupitera zakoračit ćete u nove poslovne projekte, unaprijediti već uhodane poslove i uspješno realizirati postavljene ciljeve. Odlično ćete se snalaziti u umjetničkim zanimanjima, te u ozbiljnim sferama biznisa i privatnog poduzetništva. Ova je godina odlična za stvaranje utjecajnih veza, proširivanje poslovanja, ugovaranja novih projekata i potpisivanje značajnih ugovora.
Ljubav: u prvim mjesecima godine  negativan utjecaj Venere u Ovnu ispunit će vaš odnos ljubomorom i tvrdoglavošću. Usprkos tome tijekom cijele 2009. štitit će vas moćni Jupiter, pa ako vam bude teško zbog ljubavnih nesuglasica ili prekida, ne gubite nadu jer ćete uskoro biti puno sretniji i zadovoljniji. U drugom dijelu godine uvjerit ćete se da ste imali pravo – upoznat ćete nekoga tko će dati novi smisao vašem životu.
Zdravlje: Ove godine  nećete biti ugroženi nekim većim zdravstvenim poremećajima. Kad se oslobodite pritiska Venere nakon lipnja, porast će vam i energija pa ćete imati više volje za tjelovježbom i zdravijim životom. Krajem rujna ili u listopadu moguće je da zbog nekog rutinskog zahvata provedete kraće vrijeme na bolovanju. Brzo ćete se oporaviti, a nakon toga i puno bolje osjećati.

Škorpion

Posao: Ovo će biti godina vašeg sporog, ali sigurnog poslovnog uspona. Vjerojatno ćete doživljavati različite promjene i neizvjesnosti u poslovnoj sredini, a povremeno ćete se čak i zabrinuti za sigurnost svog  radnog mjesta. To će biti osobito naglašeno tijekom proljeća, kada ćete osjećati da kolege i nadređeni ne podržavaju vaše napore. Ne stvarajte si nepotrebno opterećenje i dopustite da drugi postepeno prihvate vaš način razmišljanja.
Ljubav: U ljubavnom životu možete očekivati nekoliko burnih preokreta. Već će u travnju doći do sklapanja poznanstva s zanimljivim ljudima. Sve će se to intenzivirati tijekom ljeta kada vam se smiješi nekoliko strastvenih ljubavnih susreta. Ako ste u braku većina vaših poslovnih problema lomit će se preko odnosa s partnerom. Vaša veza će prolaziti brojne uspone i padove sve dok ne počnete otvorenije govoriti o svojim osjećajima.
Zdravlje: Manji zdravstveni problemi mogući su početkom i krajem godine. Najbolji način da se s time uspješno nosite jest kvalitetno opuštanje. Stres i napetost možete amortizirati i ako svaki dan odvojite samo pola sata za sebe. Poučeni iskustvom, krajem godine bit će vam jako važno kako se osjećate i kakvu energiju širite oko sebe.

Strijelac

Posao: Do ožujka pažljivije komunicirajte sa suradnicima kako ne biste nekoga uvrijedili ili mu nanijeli štetu svojom nepažnjom. U travnju biste trebali pripaziti na poslovno-partnerske odnose te kontakte s klijentima, a u rujnu i listopadu svakako izbjegnite direktan sukob s poslodavcem. Financije će ove godine ponajviše ovisiti o vašoj sposobnosti prilagodbe novim okolnostima i kvalitetnoj interakciji u radnoj sredini.
Ljubav: Ako ste u braku, može se reći da će do mjeseca listopada posao biti glavna prepreka ljubavnom  životu jer ćete radnim aktivnostima posvećivati puno vremena i energije. Nećete biti zadovoljni događajima, stoga ćete češće biti nervozni, nesigurni i potišteni. Budite otvoreniji s  partnerom, osobito tijekom svibnja i rujna. Razloga za brigu nećete imati budete li se ponašali transparentno i korektno u svakom trenutku
Zdravlje: Tijekom godine neće biti velikih oscilacija niti problema. Bit ćete nešto osjetljiviji u ljetnim i jesenskim mjesecima, stoga trebate poduzeti korake s ciljem korigiranja loših navika a posebice prehrambenih. Ne zaboravite da je pravilna prehrana jedan od važnijih preduvjeta za pravilno funkcioniranje organizma.

Jarac

Posao: Iako ćete svojim odgovornim i promišljenim ponašanjem steći povjerenje nadređenih, od veljače do svibnja doći će do određene stagnacije, a poslovna zbivanja donosit će vam puno više brige nego zadovoljstva. Otežano ćete se prilagođavati novim načinima poslovanja ali i ljudima s kojima do sada niste surađivali. Bez obzira na prepreke, u zadnjem tromjesečju maksimalno ćete iskoristiti svoje potencijale.
Ljubav: Razdoblje od veljače do proljeća obilovat će dramatikom i neizvjesnošću. Raspoloženje će vam biti promjenjivo, bit ćete skloni neočekivanim izljevima bijesa i većinom nespremni za otvoren razgovor. Veze i brakovi koje izdrže sva iskušenja u tim mjesecima trebale bi poslije svega biti neraskidive. Ako ste slobodni, nedostatak vremena mnogima će predstavljati najveću prepreku za stalnu vezu.
Zdravlje: Odlično ćete podnositi hladnoću i veseliti se zimskim sportovima, međutim, kad nastupi ožujak, oni skloni depresiji malo će se povući u sebe. Nepovoljan utjecaj Marsa ograničavat će vas u svibnju i rujnu, pa su tada izvjesni zdravstveni problemi, ozljede i osjetan pad energije.

Vodenjak

Posao: Od početka godine dosta toga neće funkcionirati kao što ste zamislili. Problemi s autoritetima u obavljanju posla po strogo zacrtanim pravilima će vas često dovoditi do neugodnih situacija. Sredinom godine dobit ćete pomoć koja će vam svakako olakšati turbulentnu poslovnu svakodnevicu. Zaslužit ćete priznanje, izaći iz krize i vrlo brzo nestat će sve objede na vaš račun.
Ljubav: Ako ste slobodni počet ćete primjećivati osobe koje se nalaze pored vas i otkrivati da bi vam pored prijateljstva bili u stanju ponuditi puno više. Iako se u vašem emotivnom životu neće događati zaljubljivanja na prvi pogled, mogli biste početi shvaćati vrijednost veza koje se temelje na dobrom poznavanju, kompatibilnosti i međusobnom poštovanju. Vodenjaci u braku razmišljat će o potomstvu.
Zdravlje: Ubrzan način života i sklonost stresu odrazit će se i na vašu psihofizičku ravnotežu. Ne pripazite li, sve će se učestalije pojavljivati teškoće sa srcem ili povišenim tlakom. Tijekom ljetnih mjeseci bit će povećana opasnost od ozljeda, stoga budite oprezniji u vožnji i smanjite riskantne aktivnosti.

Ribe

Posao: Od veljače do lipnja, najbolje je da date sve od sebe i maksimalno se radno angažirate. Ne budete li zadovoljni postojećim stanjem, tih mjeseci bi bilo mudro izboriti se za povećanje plaće, krenuti u traženje novog posla, ili možda pojačati prihode dodatnim angažmanom. Poslovnih izazova vam ove godine neće nedostajati, ali neće izostati niti zaslužena nagrada.
Ljubav: Nalazite li se u vezi ili braku, zasigurno vam je prethodna godina bila izrazito naporna. Odgovornosti i obveze pritisnule su vas sa svih strana što je utjecalo na smanjenje romantike u vezi. Probleme koji vas muče moguće je riješiti preraspodjelom prioriteta jer pretvori li vam se veza u teško podnošljivu rutinu, neki od vas mogli bi posustati i izlaz potražiti u dodatnim uzbuđenjima kratkih avantura i paralelnih veza.
Zdravlje: Vaš će imunitet ove godine biti prilično slab pa ćete morati više pažnje posvetiti svom zdravlju. Posebno ćete u listopadu i studenom biti skloni povremenim krizama i virozama koje napadaju organizam kada ste najslabiji. Pazite na prehranu jer će kvaliteta hrane za vas biti garancija stabilnog zdravlja.

Objavljeno: Novi List 28.12.2008.

Oglasi