Svinjska gripa

Svjesni smo kako je nova vrsta gripe rođena, a hoće li se, koliko i kada proširiti svijetom pitanje je cijelog niza faktora, koje ćemo zasad ostaviti po strani. Ono što sam htio naznačiti jest što sam pojavu ove gripe uredno najavio 2006. godine u tekstu Napeti odnosi planeta šalju bolest, objavljenim u magazinu Zvijezde travnja 2006. godine.

Citiram dio teksta koji pojašnjava o čemu je riječ:

Iz dosadašnjeg je astrološkog razmatranja vidljivo da se svaka nova generacija gripe poklapa s početkom ciklusa Jupitera i Neptuna (konjunkcija), dok se tijekom ostalih faza ciklusa (kvadrat i opozicija) događa aktivna borba u sprječavanju nastanka pandemije postojeće generacije virusa.

Inače, sama je najava definirana sljedećim riječima:

Kada se 2009. godine dogodi naredna konjunkcija Jupitera i Neptuna u znaku Vodenjaka, velike su šanse da će se čovječanstvo susresti sa sasvim novom generacijom gripe, H6, H8 ili neke druge oznake.

Istaknuo bih još jednu zanimljivost u tekstu:

Kako bi bili što spremniji, znanstvenici su se usmjerili ka izučavanju virusa H1N1, uzročnika španjolske gripe. Koristeći uzorke virusa iz žrtve koja je pronađena smrznuta na Aljasci, američki su znanstvenici u laboratoriju iznova kreirali virus H1N1. Promatrajući genetski kod tog virusa, ustanovili su kako je vrlo sličan uzročniku ptičje gripe H5N1. Trenutačno se radi i na spajanju virusa obične i pričje gripe u organizmu svinje (čiji je organizam najsličniji ljudskom) ne bi li se tako otkrila njegova svojstva i način suzbijanja.

Očito su uspjeli u tome. Treba li naznačiti da oznaka sadašnje gripe glasi upravo H1N1?

Dodatak Cijeli tekst Napeti odnosi planeta šalju bolest, možete pročitati klikom na donje slike:

Gripa1 Gripa2 Gripa3

Oglasi

One thought on “Svinjska gripa

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s