Ivo Sanader: Dosta mu je svega

Odlazak s političke scene Ive Sanadera iznenadio je svakog. Pojašnjenje ili bolje rečeno izbjegavanje da se to učini kako treba, još i više. O njegovim razlozima špekulira se uzduž i poprijeko u svim medijima, međutim, razlog je istovremeno jednostavan koliko ga se i ne smije izgovoriti. Naime, Sanaderu je dosta svega ili kako bi to prostodušno rekli – puna mu je kapa.

Astrološki elementi prilično su indikativni. Saturn napada Sunce, a istovremeno i Uran Mars. Neugodan odnos Saturna i Sunca govori o tome kako je došlo do zasićenja zbog mnogih razloga, a ne samo jednog. Sugestija od strane liječnika kako je nužno usporiti na vrijeme, jedna je od njih, ali ne i ključna. Neslaganje s tvrdom strujom HDZ-a, vidljiva iz napetog odnosa Urana i Marsa je također izvjesna, ali to osobu poput Sanadera ne može previše impresionirati, ionako je dosad upravljao apsolutistički poput monarha.

Čovjeku je jednostavno dosadilo. Kao što i sam kaže – on je svoju dionicu puta odradio. Odlučio je pustiti druge da se gombaju s neriješenim hrvatskim pitanjima, a poželi li se na jesen vratiti na političku scenu u velikom stilu, ulazak Saturna u Vagu pomoći će mu u tome.

Napomena: Objavljeno 3. srpnja 2009. / Novi list / Prilog Lumen

Lumen8

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s