Štednjom protiv krize

Guverner HNB-a ponovo je došao u fokus javnosti upozorivši kako smo potrošili sve mehanizme i rezerve koje smo imali, ali i naglasio da smo prošli bolje nego što se itko mogao nadati. Upozorio je kako su mogućnosti buduće obrane skromne, ponove li se okolnosti koje su bile prisutne u jesen 2008.

Željko Rohatinski, rođen u znaku Lava, ali naglašene ekonomične Djevice u horoskopu, jedina je istinska zvijezda hrvatske tranzicije. Da nije bilo njegove intervencije, zemlja bi odavno završila “na bubnju”. Pojavljivanje ovog samozatajnog stručnjaka u javnosti, upozorenje je samo po sebi. Okolnosti nisu sjajne i očito se još uvijek nalazimo na samom rubu. Ne poduzmu li se prave mjere, nije teško predvidjeti na koju će stranu pasti novčić. Astrološki gledano, kraj ove godine i početak iduće bit će ili-ili situacija. Ne bude li država prestala trošiti enormna sredstva, ništa nam neće moći pomoći, a ponajmanje ponovni rebalans proračuna.

Napomena: Objavljeno 23. listopada 2009. / Novi list / Prilog Lumen

Scan-091024-0001

Oglasi

One thought on “Štednjom protiv krize

  1. manaus kaže:

    Ako se referirate na kartu napravljenu za dan proglašenja neovisnosti (25. lipnja 1991) onda nemamo razloga za optimizam skoro sljedeće 3-4 godine. 😦

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s