Hod po žeravici

Nakon što je na omotu nosača zvuka prikazan kako hoda po vodi (u društvu Maje Blagdan i Ivana Puljića), čime je iznova dokazao koliko se voli poistovjećivati s Isusom, velečasni Zlatko Sudac pronašao je novi duhovni projekt. Najavio je kako u podmorskoj špilji kod otoka Premude planira izgraditi Isusov kip u prirodnoj veličini. Za razliku od ranijih godina, kada su javnost i mediji ovog populističkog svećenika dizali u nebesa, sada su se okolnosti izmijenile pa su očito mediji na sebe preuzeli ulogu njegovog razapinjanja.

Katolički svećenik i karizmatik Zlatko Sudac rođen je u ekscentričnom znaku Vodenjaka, iako se mora priznati da u njegovu horoskopu najviše dominira znak Strijelca, budući se u tom znaku nalaze čak četiri planeta, odnosno Venera, Mars, Jupiter i Neptun. Mars čini njegov pristup gorljivim i radikalnim, dok ga Neptun ovija plaštem duhovnosti i čuda. Kako stvari stoje, bolje bi bilo kada bi se neko vrijeme povukao iz javnosti te svoju službu obavljao ponizno i u tišini. U protivnom, umjesto po vodi, prohodat će po žeravici.

Napomena: Objavljeno 29. siječnja 2010. / Novi list / Prilog Lumen

Scan-100129-0002

Oglasi

4 thoughts on “Hod po žeravici

 1. WhiteHorseman kaže:

  Pa ako malo bolje razmislimo, po čemu je taj karizmatik Sudac imalo različit od same Majke Crkve (njega mediji lagano napadaju, Nju ne)?
  Kiti se skupocjenostima? Nisu li crkve prekrcane zlatom i ukrasima. Liturgija je strahotno nakićena, neskromna i bučna, crkvena zdanja su sve samo ne skromna…
  Tašt i neponizan u izvornom kršćanskom smislu (ponizan = poštujem li sav život i njegova tvorca toliko da se osjećam neodvojivim dijelom Njega i u dobru i u zlu?)? Nije li taština uzidana s temeljnim kamenjem u zdanje Petrove Crkve?
  Milo mu je blago zemaljsko i ne libi se zgrtati ga? Kao da Sudac već ne bi bio u nekom samostanu zaboravljenom i od vremena da Majci nije drago koliko mu pastva, ali i namjernici, rado daje šakom i kapom!

  Jako bi mi bilo drago čuti nekoga da kaže što je to od Sudca dobio, a da to već nije imao? (I sam izričaj “dobiti nešto od Sudca” izaziva čistu jezu!)

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s