Interpretacija ugaonih točaka

Pri astrokartografskoj interpretaciji najveću važnost predstavljaju ugaone točke (ASC, DC, IC i MC). O lokaciji koju razmatramo ili na kojoj se nalazimo, ovisit će i pozicija tih točaka, odnosno uključenih planetarnih energija. Ono što nas zanima jest – na kojim se zemljopisnim lokacijama spajaju ugaone točke i planete jer će kombinacije točaka i planeta govoriti o iskustvu i kvaliteti događaja koje možemo očekivati.

Ascendent (ASC)

Putem Ascendenta doživljavamo vlastito JA i sve potrebe koje izražavamo prema svojoj okolini. Ascendent je vezan uz predodžbu koju imamo o sebi, svojoj pojavnosti, odnosno fizičkom liku koji predstavljamo drugim ljudima. Važan je za našu vitalnost i zdravlje, oblik i izgled tijela. Stari astrološki izvori tvrde kako Ascendent ima utjecaja i na intelekt i govor, odnosno način na koji mozak radi.

MC – Medium Coeli (sredina neba)

Sve što je vezano uz MC, automatski se odražava i na profesionalni položaj u društvu. Planetarne energije uključene u ovu točku, govorit će o načinu na koji dostižemo profesionalni ugled i status. Primjerice, ukoliko se na nekoj lokaciji nalazi Jupiter na MC, kretat ćete se ili pripadati elitnom društvu, susretati utjecajne ljude koji će pomoći u ostvarenju profesionalnih ambicija.

DC – Descendent

Putem ove točke susrećemo se sa svojom okolinom, osobama koje u partnerskom (privatnom ili profesionalnom) smislu nadopunjuju naše živote. Uključene planetarne energije izrazit će prirodu te kvalitetu svakog odnosa i upravo o njihovoj prirodi ovisit će kakve ćemo osobe i situacije u svoj život privlačiti. Planete poput Venere i Jupitera, harmonizirat će svaku relaciju s drugim ljudima, dok će ih Mars i Saturn otežati.

IC – Imum Coeli (dno neba)

IC govori o našem podrijetlu, obitelji, obiteljskom domu, okolnostima te odnosima u obitelji, ali i svemu što je vezano uz naš boravak na nekoj lokaciji, odnosno stanovanje. Često smo tim najranijim iskustvima nesvjesno uvjetovani pa ih prenosimo i na svoju buduću obitelj. IC predstavlja sve ono što se odnosi na osnove i korijene naše egzistencije. Putem njega tražimo i nalazimo osobnu integraciju i osjećaj sigurnosti.

Napomena: Nije dozvoljeno rabiti tekstove bez poštivanja uvjeta Creative Commons licence.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s