Pod uplivom Venere u Škorpionu

Nema sumnje, jesen 2010. bit će prožeta utjecajem Venere. Iako je to jedan od najpoželjnijih planeta, njezin se astrološki upliv također može izraziti dvojako, ovisno o tome u kojim se znakovima nalazi. Kao prvo, važno je obratiti pažnju na to da jesen počinje boravkom Venere u Škorpionu. To definitivno nije najsretniji položaj ovog nebeskog tijela, osobito zato što će početkom listopada započeti s retrogradnim (usporenim) kretanjem zbog čega će potpuno napustiti znak Škorpiona tek u siječnju 2011. godine.

Ipak, sretna okolnost je boravak Venere u harmoničnoj Vagi između 8. i 29. studenog, gdje će se nakon 18. studenog manifestirati osobito snažno, pozitivno, i to iz razloga što će se kretati povećanom brzinom.

Hod po tamnoj strani

Uz Veneru u Ovnu i Djevici, znak Škorpiona predstavlja jedan od najslabijih položaja ove planete. Problem je u tome što Venera u spomenutim znakovima ne može na pravi način izraziti svoje pozitivne osobine. Ako tvrdimo da dobro postavljena Venera predstavlja ono najljepše u nama, njen boravak u Škorpionu pokazat će "tamnu stranu". Budući je Škorpion znak kojim upravlja Mars, osobne potrebe postaju neumjerene, beskompromisne i stoga u neskladu s ostvarenjem harmonije međuljudskih odnosa. Znamo da su sebičnost i loši odnosi s okolinom pogubni po uspješno poslovanje, a osim toga, Venera u Škorpionu naglašava i rastrošnost te pogrešno raspolaganje novcem. Umjesto ulaganja novca na pravi način, on će se topiti u neumjerenim željama i užicima.

Raskoš zablude

Jasno, Škorpionska Venera neće se kod svih izraziti jednako, stoga će njen negativan utjecaj najviše osjetiti znakovi kojima ona upravlja, odnosno Bik i Vaga. No, s obzirom na astrološka pravila, u obzir moramo uzeti i znakove koji se Biku nalaze pod kutem od 90 i 180 stupnjeva, što podrazumijeva Lava, Vodenjaka i Škorpiona, iako toj skupini možemo pridružiti i Ovna.

Rođeni u znaku Bika morat će se kloniti ulaska u partnerstva s pogrešnim ljudima i s pogrešnim motivima. Iako će na početku sve izgledati toliko besprijekorno da će unaprijed trljati ruke zbog uspjeha, okolnosti se mogu brzo promijeniti, pokazujući svu raskoš zablude. U nekim situacijama lovac i žrtva zamijene svoje uloge, stoga treba pripaziti da se upravo to ne dogodi.

Škorpioni će najneposrednije osjetiti Veneru iz razloga što ona boravi u njihovu znaku rođenja. Škorpioni slove kao poslovni "grubijani" pa će to pod utjecajem ovakve Venere još više doći do izražaja. Osebujan stil djelovanja izražen u rečenici "ne štedimo poražene" pokazat će u trenucima pobjede, a prije toga vrlo vješto skrivati prave motive i ciljeve.

Pogrešne financijske odluke za Vagu i Ovna

Vage i Ovnovi bit će skloni pogrešnim financijskim odlukama. U trenucima kada treba pokazati strpljivost i strateško planiranje, prepuštat će se nepotrebnoj impulzivnosti i pokvariti šanse za zaradu. Također, morat će se naučiti štedljivosti jer najčešći razlog lošeg financijskog stanja jest ne obraćanje pažnje na to kuda to novac i na koji način klizi iz ruku.

Lavovi i Vodenjaci žudjet će pokrenuti privatni biznis, iako za to nije nastupilo povoljno vrijeme. Entuzijazam i vjera u uspjeh su važni, no kada je posao u pitanju još su važnije ekonomske činjenice i opravdanost djelovanja. Ako pameti nema, sreća može pomoći, no neka se predugo ne zavaravaju. Hladan razum i konkretne brojke mora im postati glavna nit vodilja.

Naravno, i ostali će znakovi osjetiti utjecaj Venere u Škorpionu, iako će to biti u mnogo manjoj mjeri i na razne druge načine. Jasno, ovisno o horoskopu rođenja, mjestu gdje se nalazi podznak te rasporedu ostalih nebeskih tijela, varirat će okolnosti i intenzitet tog utjecaja.

Banana Republic

Pri razmatranju horoskopa Hrvatske, moramo uvažiti snagu utjecaja sporijih nebeskih tijela. Najvažnije je spomenuti izazovan odnos Plutona-Sunca, Saturna-Urana te Saturna-Merkura, posebice zato što su utjecaji dugotrajnije naravi te usko povezani s financijskim stanjem zemlje. Pluton-Sunce je u završnoj fazi dok Saturn-Uran i Saturn-Merkur tek počinju, no bitno je naznačiti kako će svi postati aktualni upravo u mjesecu studenom.

Rezime je jednostavan. Vlada se utvrdila i ni makac, iako je jasno kao dan da nisu sposobni učiniti ništa konstruktivno za izlazak iz krize. Njihov ekonomski doseg je dodatno zaduživanje koje pogoršava postojeće stanje. Što se oporbe tiče, ona se trudi kako bi potakla prijevremene izbore, no to je teško ostvariti zbog bunker politike stranke na vlasti koja se u svoje rovove ukopavala godinama. Ako ništa drugo, oporba može biti zadovoljna time što je ostvarila zavidnu popularnost kod biračkog tijela. Kada bi ove jeseni nastupili izbori, rezultat u korist oporbe ne bi bio nimalo upitan. Vlada to dobro zna i zato kupuje vrijeme, pokušavajući populističkim potezima vratiti izgubljenu popularnost, što s ovakvim rasporedom planeta nije i neće biti moguće. Osim zaustavljanja recesije i ekonomskog oporavka, dovršetak pregovora s EU jedini je faktor koji bi im išao u prilog. Budući se niti jedno niti drugo neće dogoditi brzo, do studenog naredne godine, kada bi regularno trebali nastupiti parlamentarni izbori, svašta još bolnog i neželjenog možemo očekivati.

Napomena: Objavljeno 26. rujna 2010. / Novi list / Prilog: Poslovni horoskop

Oglasi

5 thoughts on “Pod uplivom Venere u Škorpionu

  1. manaus kaže:

    Kako to da niste uzeli u obzir solarni horoskop HR za 2010/2011? Vrlo je nepovoljan, za izvršnu vlast je već bio fatalan (Sanader), a možda bude opet ? Naravno, mislim na horoskop za 25 lipnja.

    Sviđa mi se

  2. Tedi, ne znam da li si gledao solarnu godinu 2011 (od 21. marta), ali imaćemo egzaktnu konjunkciju Sunca i Urana na 0 Ovna! Ako se stave koordinate za ovaj naš velelepni Balkan (bilo BG ili ZG) podznak je Strelac, a JU ide u 4. u Ovna sa Merkurom, dok gore u Vagi konjunkcija MO/SA u 10. Mislim da padaaaaaaaaa.. nešto. Sneg? :)) Šalu na stranu, vatreno krštenje je sve to…

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s