Sunce u astrokartografiji

Sunce na ugaonim točkama smatra se vrlo dobrim položajem iz razloga što ćete ovdje lako i uspješno ovladati okolnostima života. Vedri ste, puni duha, optimizma i humora te predodređeni da vodite. Vaš je nastup dostojanstven, autoritativan i uvjerljiv. Samopouzdani ste, snalažljivi i lako usvajate nove životne navike.

Imate izrazitu sposobnost samoodržanja, samostalni ste, neovisni i uglavnom potpuno fokusirani na svoje ciljeve. U svakom ste trenutku svjesni što želite ostvariti i ne brinete previše oko toga što misle drugi. No, važno je naglasiti da zahtjevi okoline nisu mali. Ona od vas traži pouzdanost i odgovornost te da uvijek budete na visini zadatka koji ste preuzeli na sebe.

Budući je Sunce izvor energije, njegov položaj ukazuje na solidno zdravlje. U ozbiljnijim zdravstvenim okolnostima može predstavljati zone u kojima vas očekuje uspješno ozdravljenje.

Sunce uvijek ukazuje na izvjesnu stopu uspjeha. Ako to razmatramo u profesionalnom okvirima, to mogu biti organizacijski, menadžerski ili politički uspjesi, ali i uspjesi kroz kreativno stvaralaštvo, odnosno umjetničko djelovanje. U slučaju da je Sunce u napetom odnosu s drugim planetima, treba se čuvati pretjerivanja u radu, arogancije i sebičnosti.

Može se reći da ste voljeni, iako ne insistirate na tome. To se događa samo od sebe, ali treba naglasiti da su zone Sunca izrazito muške naravi, stoga su i primjerenije muškarcima. Ukoliko se radi o ženskom horoskopu, pozicije Sunca na uglovima predstavljat će mjesta u kojima će žena svoju energiju izražavati na izravniji i moćniji način (poput muškarca), odnosno susretati se ili sticati takva iskustva sa muškim figurama.

Sunce na ASC

Ovo je vrlo moćan položaj Sunca. Samosvijest, ponos i dostojanstvo su naglašeni, zdravlje poboljšano. Na ovoj lokaciji iskazujete osobine vođe, hrabrost i uzvišeno djelovanje. Volite biti u centru pažnje, ali trebate se čuvati arogancije, pompoznosti, prijetvornosti i kompleksa više vrijednosti, osobito ako je Sunce u lošem aspektu s nekim drugim nebeskim tijelom. Položaj je izvrstan za jačanje samopouzdanja i optimizma. Očekujte uspjehe i značajna poboljšanja životnih uvjeta.

Sunce na MC

Sunce na MC osigurat će rast, razvoj i napredak u profesionalnom smislu, stoga možete očekivati uspon na hijerarhijskoj ljestvici. S obzirom na prirodu Sunca, uspjehe možete očekivati u umjetničkim zvanjima, ali dolaze u obzir i sve ostale profesije u kojima dostižete istaknutu poziciju u društvu. Na ovoj ćete se lokaciji profesionalno realizirati ili postati slavni daleko prije i lakše nego na nekom drugom mjestu na planeti.

Sunce na DC

Ovakav položaj Sunca naglasit će važnost partnerskih relacija, ali i općenito međuljudskih odnosa. Aktivnosti su snažno usmjerene na okolinu pa se može reći da vaše samopouzdanje uvelike ovisi o tome kako ste i koliko prihvaćeni od strane drugih ljudi. Na ovoj lokaciji, osjećaj ispunjenja ovisit će o sposobnostima suradnje, a često i o umijeću pregovaranja te donošenja kompromisa. Povoljno područje za trgovinu, zastupništvo i bilo koji vid javnog djelovanja.

Sunce na IC

Ovaj prostor naglašava važnost privatnog vlasništva, imovine i porodičnih okolnosti. Ukoliko na ovoj lokaciji osnujete obitelj ili rješavate stambeno pitanje, to će vam omogućiti čvrstu bazu i zdrav osjećaj sigurnosti. Uz čvrste temelje, odnosno kvalitetne obiteljske i stambene prilike, život će vam postati mnogo bogatiji, samim time i daleko lakši.

Ostali aspekti s uglovima

Sunce sekstil/trigon ASC

Vaše želje i želje okoline su u skladu. Područja predstavljena ovom linijom izvrsna su za ostvarenja na osobnom i partnerskom planu (usporedite s opisom Sunca na ASC i Sunca na DC).

Sunce kvadrat ASC

Pod ovim ste utjecajem usmjereni ponajviše na sebe i svoje, često sebične interese pa vrlo lako možete doći u konflikt s okolinom. Bez drugih ne možete, ali dublje povezivanje teško ostvarujete jer vas okolina smatra pretjerano egocentričnom osobom. Iz tog razloga možete iskusiti osamljenost koju ćete nastojati kompenzirati prezentacijom sebe kao realizirane i zadovoljne osobe. Kako vaše samopouzdanje neće odražavati stvarno stanje, pretjerivat ćete u samohvali i bahatosti.

Daleko ćete više očekivati od okoline nego što ćete joj nuditi zauzvrat. Krutost, nepopustljivost i izostanak spremnosti na kompromise, odrazit će se i na partnerske odnose u kojima ćete teško pronaći istinsko ispunjenje. Kao rezultat nezadovoljstva u partnerskim odnosima, moguće je potpuno posvećenje javnom djelovanju, čime dolazite u prigodu ostvariti veći značaj od onog kojeg uživate u najbližoj okolini.

Sunce sekstil/trigon MC

Ova linija odražava uspjeh i prepoznavanje od strane okoline koji su usklađeni s potrebama obiteljskog života (usporedite s opisom Sunca na MC).

Sunce kvadrat MC

Očekujte konflikt koji nastaje kao rezultat teškog usklađivanja profesionalnog i obiteljskog života. Zbog teškog mirenja tih životnih područja, često ćete dvojiti čemu se više posvetiti. U jednom i drugom slučaju, osjećat ćete se nepotpuni i nemoćni da trajno riješite problem.

Vaša ambicija je velika, žudite za priznanjem i prepoznavanjem od strane okoline, ali uspjeh o kojem sanjate nikako da se ostvari. Na području kojim se prostire ova linija, iskusit ćete profesionalne teškoće, možda čak i izgubiti posao. Neovisno o vrsti i teškoći iskustva, nemojte dozvoliti da depresija ovlada vašim životom te potisne hrabrost i optimizam. Budite spremni suočiti se s poslovnim zahtjevima i zahtjevima obitelji, ali na taj način da ne žrtvujete sebe i ono što istinski želite.


Napomena:
Nije dozvoljeno rabiti tekstove bez poštivanja uvjeta Creative Commons licence.

Oglasi

2 thoughts on “Sunce u astrokartografiji

 1. Pozdrav Tedi!

  Astrokartografiju obično konsultujemo tek kada treba negde da otputujemo, a nekada, ne stignemo (ili se ne setimo) pa to uradimo retroaktivno, kao što sam ja u junu ove godine po povratku iz Londona… Obzirom da mi je po astrokartografiji baš tu Sunce na IC evo nekoliko zanimljivih podataka za tvoje čitaoce 🙂

  Smeštaj sam imala na dve nedleje u kući prijatelja (velikoj i novoj). Malo pošto sam stigla, prijatelj je otputovao u Srbiju, a meni ostavio ključeve kuće (velike i nove, rekoh već) da tu ostanem do kraja odmora, dakle još nekih 12 dana.
  Zabrinuo se i da li ću imati dovoljno novca pred svoj put, pa mi je za svaki slučaj ostavio nešto keša da se nadje.
  Iako sam faktički tamo bila sama, odjednom mi se (mada zahvaljujući Fejsbuku, ali opet… Sunce na IC) javlja drugarica (inače živi u Milanu, nikakve veze sa Londonom) da mi kaže da je baš tada i ona tu.. sa njom sam provela savršene dane u Britanskoj prestonici, a kako je ona živela na Nothing Hillu (jedan od skupljih krajeva, opet Sunce) dosta smo se vrtele baš po Portabelu, izvodili su nas neki njeni prijatelji u neke vinarije kao sa filma! Onda mi se javlja drug sa kojim se nisam čula jako dugo – i kada sam mu rekla gde sam, šalje mi gomilu telefona nekih svojih ljudi koji žive u Londonu da im se javim i da me provodaju malo – generalno, osećaj ‘neko brine o tebi i vodi računa da budeš zadovoljna i oduševljena, fascinirana’ je uvek tu.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s