Merkur u astrokartografiji

S Merkurom na nekoj od ugaonih točaka do izražaja dolaze ideje, umne sposobnosti i verbalno izražavanje (komunikacijska vještina), a te zemljopisne lokacije na kojima se Merkur zatekao možemo tretirati i kao povoljnu turističku destinaciju (ukoliko su ostali aspekti povoljni). Osim spomenutog, odredište je adekvatno za mentalni razvoj i izobrazbu.

Vedrog ste duha, svijet oko sebe doživljavate kao igru i zabavu, stoga se osjećate mlađima. Radoznalost i zaigranost mogu se odgovorajuće manifestirati i u ozbiljnijim područjima poput znanosti i tehnologije, no iznad svega je važno njegovati i razvijati kulturu ophođenja s drugima, posebice zbog profesionalnih aktivnosti (Merkur sam po sebi simbolizira poslove trgovine, distribucije, posredovanja i prometa).
Karijera se ovdje može razviti i iz slobodnih aktivnosti (hobija), osobito ako se radi o kakvom intelektualnom ili literarnom radu, ali povoljan je i bilo kakav vid javne prezentacije ili djelovanja.
Iskusit ćete nešto veći nemir i nervozu, a možda i izgubiti na težini. U svakom slučaju, dobro će vam doći da poradite na vlastitoj prilagodbi, ali i jačanju praktičnih te analitičkih osobina.

Merkur na ASC

Na ovoj lokaciji postajete spretna, izražajna, svestrana i prilagodljiva osoba, stoga vam ide od ruke sve što se odnosi na pregovore, uspostavu dogovora ili potpisivanje ugovora.
Osjećate se življe, mlađe i okretnije. U slučaju da želite da vam život postane više dinamičan i sadržajan, preseljenje na ovu lokaciju je dobra ideja. Također i ukoliko se bavite (ili se želite baviti) znanstvenim, odnosno intelektualnim radom, učenjem, pisanjem, govorništvom i to iz razloga što će ovdje vaše ideje, sposobnosti i znanje biti dobro prihvaćeni.
Povoljno je i ukoliko se bavite sportom jer osjećate kako se vaša fizička spremnost brže i djelotvornije manifestira nego inače, dakle, na ovoj lokaciji možete očekivati bolje sportske rezutate.

Merkur na MC

Kada se Merkur nalazi na MC, radi se o povoljnoj lokaciji za traženje i nalaženje posla. Tu može doći do izražaja vještina s rukama (osobito ako se bavite kakvim zanatom ili umjetnošću) te spisateljski ili talent za podučavanje.
Osim navedenog, Merkur na MC može biti povoljan i za dopunska zanimanja, odnosno aktivnosti kojima se bavite honorarno ili iz hobija. Također, povoljan je i za istaknutiji društveni angažman, naročito u socijalnom ili političkom smislu, pri čemu dolazi do izražaja vaš istančan osjećaj za komunikaciju s javnošću.

Merkur na DC

Merkur na Descendentu povoljan je za odvjetnike i trgovce, odnosno djelatnosti koje omogućuju da prodajete vlastite ideje ili znanje, poput novinarstva, marketinga i ostalih govornih ili pisanih vještina. Talentiran ste govornik i vrlo se ugodno osjećate u svojoj koži kada govorite ili nastupate pred većom skupinom ljudi. U raspravama i polemikama plivate kao riba u vodi. Merkur na Descendentu dobar je za kontakt s mlađim ili učenim ljudima, stoga je uspješan u ulozi, kako učitelja tako i učenika. Ova lokacija može biti značajna i u emocionalnom smislu, osobito u smislu susreta, upoznavanja, odnosno dobre komunikacije s osobom koja vam se sviđa.

Merkur na IC

Prošlost i povijest su pitanja koja vas na ovom mjestu istinski zanimaju. Zainteresirani ste za obiteljska pitanja, porijeklo i rado provodite vrijeme u istraživanju porodičnog stabla, ali i šire od toga jer zanima vas domovina, njena etnička, kulturna i religiozna, odnosno duhovna tradicija. Lokacija je povoljna i za razrješenje mentalnih blokada te psihoanalitička iskustva, neovisno o tome radi li se o vašim vlastitim ili iskustvima koja su vezana uz druge ljude.

Ostali aspekti s uglovima

Merkur sekstil/trigon Ascendent

Usporedite s opisom Merkur – ASC linije. Naravno, Merkur sekstil/trigon ASC linija izrazit će se slabije.

Merkur kvadrat Ascendent

Na prostoru ove linije ubrzavaju se događaji i mijenja se način komunikacije (manjak dubine i uzajamnog razumijevanja). Očekujte probleme u nalaženju kompromisa iz razloga što su vaši stavovi suviše strogi i nepomirljivi. Potreba za komunikacijom je ogromna, ali muči vas osjećaj da drugi pokazuju premalo interesa za vaše mišljenje.
U pregovorima i diskusijama ne uspijevate lako izraziti svoja htijenja tako da to može uvjetovati neslaganja, osobito s poslovnim i životnim partnerima. Ako primijetite da je vaš ugao gledanja postao krajnje subjektivan, korisnije je da prekinete svaku daljnju diskusiju.
Neslaganja s drugima shvatite kao upozorenje da trebate izmijeniti svoj način komunikacije.

Merkur sekstil/trigon MC

Na ovoj se linija prožima pozitivan utjecaj linije Merkur – IC s onom Merkur – MC. Spoznali ste važnost posla i zadovoljstva u životu i uspijevate ih uskladiti s osjećajem za zdrav razum.

Merkur kvadrat MC

Gledajući profesionalno, ovaj će aspekt naglasiti razliku između teorijskog i praktičnog znanja. Ukoliko su vaše misli i gledišta suviše apstraktni ili nedovoljno razumljivi, teško ćete ih realizirati u praksi.
Kako imate problema s definiranjem uloge u društvu, trebali bi iznaći načina da otklonite (ili bar prikrijete) nesigurnost od komunikacije i javnih nastupa. Nakon što svladate taj problem, život će vam dobiti sasvim novi smisao.
Ova lokacija potiče uspješnost novih planova i projekata, ali samo ukoliko se u svakom trenutku trudite biti realni i objektivni. Vrlo je važno da budete tolerantni prema drugima i uključite ih u vlastite planove.

Napomena: Nije dozvoljeno rabiti tekstove bez poštivanja uvjeta Creative Commons licence.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s