Venera u astrokartografiji

Pozicije Venere spadaju među najpoželjnije jer nam ona nudi sreću te kvalitetan emocionalni i društveni život. Osobe s kojima se susrećemo na ovim lokacijama mogu lako postati dugoročnim partnerima, supružnicima ili prijateljima. Venerin utjecaj uvećava senzitivnost, potiče na umjetnost, ljepotu i naklonost prema svemu što je lijepo i dobro. No, Venera ima i svoju tamnu stranu, stoga može naglasiti površnost, pasivnost, lijenost i sklonost pretjerano bezbrižnom načinu života.

Osim navedenog, Venerine su lokacije dobre za ulazak u poslovna partnerstva, ali također i čuvanje novca ili investiranje u trajnije vrijednosti poput nekretnina, stabilnih vrijednosnica, dionica i slično.

Venera na ASC

Radi se o lokaciji na kojoj postajete atraktivniji i ljepši svojoj okolini, što je idealno sudjelujete li u natjecanju ljepote ili se nekom želite dopasti. Osjećaj za lijepo potiče vas u svakom pogledu pa mu se vrlo rado prepuštate, ali također i poistovjećujete s okolinom ako je ona u skladu s vašim kriterijima ili društvenim statusom. Iz okoline crpite moć vlastitog utjecaja, što je osobito važno ako ste javna osoba ili u fokusu medija.
Težite lagodnom životu prepunim užitaka i učite voljeti sebe. Žene će težiti glamuru, da budu voljene, željene, bogate i da se dopadnu drugima. S muškarcima je slično, oni će se više kočoperiti, katkad i pretjerati s pozerstvom, iako to ne isključuje uspješan susret s osobom koja im se sviđa.

Venera na MC

Ako se Venera nalazi na MC, okolini se želite prezentirati kroz ono što posjedujete, stoga novac postaje važnim faktorom gradnje statusa. Pod Venerinim utjecajem izražavate umjetnički, društveni talent i prikazujete se kao osoba sa šarmom i stilom. Rado ste viđeni u umjetničkim krugovima i društvu poznatih osoba, što je osobito prisutno ako su vam bavljenje umjetnošću ili modom glavna preokupacija i zanimanje. Zbog svega navedenog, uspjeh ostvarujete lako i prirodno, postajete poznati i stičete obožavatelje koji se poistovjećuju s vašim likom i načinom života.

Venera na DC

Na ovom mjestu izražavate najbolje osobine u međuljudskim odnosima. U drugima potičete ono najvrijednije, stoga vas okolina smatra izrazito šarmantnom i ugodnom osobom. Zbog svega navedenog, popularnost vam je osigurana, a i dobro ste situirani. Savršeno vam odgovaraju aktivnosti povezane s javnošću, kupoprodajom te umjetnosti i zabavom. Uz Veneru na Descendentu, nalazite se na idealnom mjestu za susret ili vjenčanje s osobom koja vam se izrazito sviđa. Brak povećava prosperitet.

Venera na IC

Na mjestu na kojem se nalazi linija Venere na IC, dolazite u mogućnost stvoriti sretan i harmoničan obiteljski život. Emocionalno ste povezani s tom lokacijom i volite boraviti ovdje. Prosperitet se povećava uz pomoć članova obitelji. Odnosi s roditeljima su dobri. Ovo je idealno mjesto za odmor, mir i sreću, osobito u poznijim godinama ili kada odete u mirovinu.

Ostali aspekti s uglovima

Venera sekstil/trigon Ascendent

Slično kao i Venera – ASC, ali uz smanjen intenzitet. Uz Veneru na ovom mjestu izražavate ugodnu i prijateljsku stranu vaše ličnosti, zbog čega vas okolina voli te uzvraća na isti način. Uljudno ponašanje i pažnja koju poklanjate potrebama drugih učinit će boravak na ovoj lokaciji ugodnim.

Venera kvadrat Ascendent

Izazovan aspekt Venere i Ascendenta naglašava samopopustljivost i prekomjernu sklonost užicima. Privlače vas glamur i blještavilo lagodnog života, što vas, ako ne pripazite, može lako pretvoriti u osobu koja do bogatstva želi doći lakšim putem. Zbog taštine i elitizma nećete se dobro slagati s okolinom. Skloni ste njegovati kontakte s utjecajnim ljudima, ali motivirani željom da ostvarite vlastite interese.
Od partnera i drugih očekujete više no što dajete, a ni kompromisi vam nisu jača strana. Upravo zato, nećete lako dostići smirenje i ispunjenje u ljubavi. Preveliki apetiti, očekivanja i zahtjevi nikada nisu bili dobar recept za ljubavnu sreću. Da bi primili, morate naučiti davati.
Zbog sklonosti prekomjernom hedonizmu i samopopuštanju, moguća je neumjerenost u konzumiranju jela i pića pa iskustvo prekomjerne težine ne bi bilo neobično. Imajte u vidu da je kilograme lakše steći nego ih se riješiti, stoga ako se odlučujete na ozbiljnu dijetu, bolje da to učinite na mjestu s jakim utjecajem Merkura na ASC.

Venera sekstil/trigon MC

Usporedite s Venerom na MC. Na ovom mjestu uspješno usklađujete profesionalne ambicije s potrebama obitelji i zbog toga lakše pomirujete javno i osobno, koje bi negdje drugdje bilo teško ostvariti. U odnosima s kolegama i članovima obitelji očekuju vas sklad i harmonija, stoga ne bi bila neobična poslovna suradnja s obitelji ili neki oblik spajanja jednog i drugog. Od ruke vam idu kreativna zanimanja, što uključuje umjetničko djelovanje, modu ili industriju ljepote, a dobro ćete se snalaziti i u odnosima s javnošću.

Venera kvadrat MC

Na ovom se odredištu vaša čežnja za ljubavlju, ljepotom, a ponajviše lagodnom načinu života, susreće s neumoljivom stvarnošću. Ono što želite ili trebate lako dolazi u sukob s profesionalnim obvezama, osjećajem dužnosti i odgovornosti, tako da lagodan život ne možete ostvariti bez ozbiljnije žrtve i posljedica. Seksualne žudnje su povećane, stoga morate pripaziti da se ne upletete u vezu koja može dovesti do nekog vida javne sramote, odnosno sudara s konzervativnim društvenim vrijednostima. S druge strane, vaša se obitelj može protiviti izboru emocionalnog partnera zbog kulturoloških ili kakvih drugih razlika.
Profesionalni status vam je izrazito važan, osobito ako je riječ o kreativnim zanimanjima, ali nije ga lako ostvariti. Razlog tome može biti vaša nekompetentnost, nedovoljan stupanj obrazovanja, antipatija i neskladni odnosi s nadređenima, ali i obiteljske teškoće ili neslaganja zbog kojih niste u mogućnosti potpuno se posvetiti karijeri.

Napomena: Nije dozvoljeno rabiti tekstove bez poštivanja uvjeta Creative Commons licence.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s