Sade Sati ili sedam i po godina

Pojam Sade Sati kod mnogih izaziva strah. Iako Sade Sati znači sedam i po godina, tome se često dodaje još jedna riječ pa tako dobijemo izraz – sedam i po godina tuge. Činjenica je da to podsjeća na usud slomljenog ogledala, no astrološki broj sedam vezujemo uz planet Saturn. Kako mu za ciklus kroz sve znakove treba nešto više od 28 godina, onda svakoj od njegove četiri faze prirodno pripada po sedam godina.

Što je ustvari Sade Sati?

Riječ je o tranzitu Saturna koji se počeo približavati Mjesecu pri rođenju, no treba imati u vidu da ovdje govorimo o jyotishu (indijskoj astrologiji) gdje se položaj planeta nalazi oko 25 stupnjeva unatrag u odnosu na zapadni sustav. Sade Sati počinje u trenutku kada Saturn uđe u znak prije natalne pozicije Mjeseca, a završava nakon dva sljedeća znaka. Primjerice, nedavno je planet Saturn ušao u znak Vage, što znači da je Sade Sati počeo svima koji u horoskopu rođenja imaju Mjesec u Škorpionu. Slijedom toga, Sade Sati će završiti onda kada Saturn napusti znak Strijelca.

Kada nastupi Sade Sati, započet će i godine iskušenja. Doduše, to ne treba shvatiti doslovno iz razloga što će zbivanja ponajviše ovisiti o snazi Saturna pri rođenju. Površno gledanje na Sade Sati jest da on uvijek donosi nezadovoljstvo, razočarenje, depresiju, prepirke, disharmoniju i neželjene rezultate. No, to ne treba gledati na taj način već kao na vrijeme sazrijevanja. Jasno je da sazrijevanje može biti, a katkad i jest, bolan proces. Kao i svako gubljenje iluzija. Ali ono što je bol u trenutku napuštanja iluzija, često je nakon njihovog napuštanja pravo oslobođenje.

Podjela na tri

Sade Sati se sastoji od 3 podperioda od po dvije i po godine svaki (podperiodi se nazivaju Dhaiya). Prvi se događa za vrijeme dok je Saturn u znaku prije Mjeseca, drugi kada je u znaku gdje je Mjesec i treći kada je u znaku poslije. Ta se tri podperioda razlikuju po manifestaciji, stoga slijede njihova značenja:

1. faza: U prvoj fazi u kojoj Saturn tranzitira znak prije Mjesečevog, događaji će se koncentrirati u smjeru roditelja ili osoba s kojima ste u bliskom odnosu. U ovom razdoblju može doći do narušavanja zdravlja starijih članova obitelji (naročito bake). Također, može nastupiti slabljenje vida tako da postanu nužne naočale ili promjena istih. Nadalje, mogu uslijediti neželjeni financijski izdaci, odvajanje od obitelji ili će nastupiti egzistencijalna kriza zbog drugih članova obitelji. Mogući su poslovni problemi oca u smislu gubljenja statusa, prihoda, nekakvog oblika nazadovanja te da on počne ovisiti o nekom drugom.

2. faza: Saturn se nalazi u Mjesečevom znaku. Ova se faza najčešće manifestira na osobnom, emocionalnom i profesionalnom planu. Mogući su zdravstveni problemi, prekid ili duže odvajanje od dragih osoba. Za ovu se fazu tvrdi kako prikazuje strah od neprijatelja, neki oblik zatočenja, osiromašenje, slabljenje položaja u svakom pogledu.

3. faza: Saturn je u znaku poslije Mjesečevog. Odrazit će se na zdravlje, iako više u smislu zdravlja naših bližnjih, poput djece ili emocionalnog partnera. Naravno, i osobno zdravlje može doći u pitanje, ponajviše ako je riječ o poznijim godinama. Ova faza može ukazivati na stresno razdoblje na financijskom i poslovnom planu, a kojeg prati slabiji imunitet, kronični umor, neraspoloženje, zabrinutost. Netko bi vas mogao pokušati prevariti ili nanijeti financijsku štetu.

Zaključak

Prijelaz Saturna preko Mjeseca traži od čovjeka da postane skromniji te da se barem jednim dijelom povuče iz svijeta. Dakle, to nije trenutak trčanja za slavom i materijalnim postignućima već obrnuto. To je vrijeme koje treba posvetiti duhovnim sadržajima te preispitivanju temeljnih vrijednosti. Taj se period može iskoristiti kroz izučavanje nečeg što nas dublje povezuje s našom pravom prirodom, stoga je dobar i za istraživanje dijelova sebe za koje nismo ni znali da postoje. Postupimo li tako, nećemo imati razloga za brigu. S druge strane, povećana usmjerenost na vanjska postignuća mogla bi dovesti do toga da izgubimo sve za čime smo žudjeli i tako na teži način shvatimo što je bitno, a što nije.

Oglasi

5 thoughts on “Sade Sati ili sedam i po godina

  1. evo me u sade sathima, prva faza 🙂 finansijski padovi ali sa ciljem odgovornosti – pa i nije loše… odradio je i na bliskim odnosima, na najbolji mogući način, tu sam se pridržala 🙂 za transakcionu analizu koja je dobra pomoćnica astrologije … idemo dalje. pozdrav 🙂

    Sviđa mi se

  2. Lejla kaže:

    Tek nedavno sam čula za sade sate i sad mi je jasniji period kroz koji prolazim. Imam mesec u škorpionu i uveliko smo zakoračili u drugu fazu. Jedino me brine trajanje sade sata. Kad mislim da ne može gore, ono ja tek na sredini.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s