Tajna ljubavi krije se u sedmoj kući

Potrebno je pažljivo razmotriti koje nebesko tijelo upravlja sedmom kućom jer je umjesto vladajućeg planeta to često onaj egzaltirani, a događa se da ih bude i više od jednog.  Kad odredimo o kojem je tijelu (ili tijelima) riječ, potrebno je analizirati kako se odnosi prema svemu ostalom. Tu nam se lako može dogoditi previd pa zaboravimo obratiti pozornost na odnos znaka sedme kuće i planeta koji njome upravlja.

Primjer: Bik je znak na uglu sedme kuće, a ranije smo već odredili vladavinu Mjeseca. Mjesec se nalazi u Lavu.

Logika je sljedeća. Osoba tipa Bika ne odgovara iz razloga što je Bik u kvadratu s Lavom.

Isto možemo reći za Škorpiona (također zbog kvadrata), kao i Vodenjaka zbog opozicije.

Koji je onda položaj odgovarajući? Onaj u znaku Lava gdje imamo konjunkciju.

Dakle, odgovarajući partner bit će onaj koji na tom mjestu ima podznak, vladara podznaka ili neki važan planet.

Jasno, to nije potpuna priča jer treba razmotriti cijelu aspektnu mrežu. Mjesec je u trigonu sa Saturnom u znaku Strijelca. Dakle, onome što je rečeno za znak Lava (zbog Mjeseca koji je tamo smješten), treba pridodati i Strijelca jer u tom smjeru nalazimo sklad i stabilnost (naznačenih trigonom Saturna).

Rezime: Osoba je rođena s podznakom u Škorpionu. Zbog sedme kuće u Biku, prisutan je heterogeni afinitet prema tom znaku pa se i dogodila burna veza, koja je dosta dugo trajala, ali je u konačnici propala zbog neslaganja naravi. Čovjek bi pomislio da je malo vjerojatno da će se dogoditi veza s tipom Lava, no nakon ranijeg neuspjeha, upravo se to dogodilo. Iako ljubavna veza nije opstala, ostala je u lijepom sjećanju i pretvorila se u čvrsto prijateljstvo. Treba li reći da su se na koncu, prava, homogena veza i brak dogodili s tipom Strijelca.

Da bi sve što je ovdje izrečeno pravilno razumjeli, poželjno je iščitati ranije tekstove:

  1. Sinastrija za napredne
  2. A što s egzaltacijama?

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi