Razgovor o Saturnovu povratku

Imam Saturnov povratak u drugoj kući… Znam da bi se to trebalo odnositi na posao, financije ili preseljenje. Ali mi nikako nije jasno što bih zapravo od svega toga trebala očekivati…

Ako razmatramo da Saturn vlada četvrtom kućom i nalazi se u drugoj te da Saturnov povratak označava zrelost i odgovornost, može se reći da zaključuješ na pravi način. Međutim, kad je o prognostici riječ, važno je uzeti u obzir snagu pojedine planete te u kojem se vremenskom razdoblju aktivira. Govoreći o Saturnu, njemu bi dobro došlo više snage, tako da je upitno koliko se željenog može ostvariti u trenucima koji su pod njegovom upravom. Ali nemojmo bit čangrizavi i birokratski robovati pravilima jer bitno je da on aktivira temu i samim tim krene bojati događaje, odnosno usmjeravati trud.

Nadalje, važno je uzeti u obzir kada točno Saturnov povratak stupa na snagu. Koliko vidim, dva su prolaza i oba se događaju tijekom 2014. godine. Prvi prolaz je unutar veljače i ožujka, a drugi tijekom listopada. Znači, nije riječ o tome da će se Saturnov povratak dogoditi vrlo brzo.

Inače, glede kuće, preseljenja, najviše snage ima u Jupiteru (triplicitet) i on je pri rođenju smješten upravo u četvrtoj kući. Zanimljivo je da Jupiter u srpnju 2014. dolazi točno na MC (os desete kuće). To je izuzetno moćna pozicija. Nalazi se u Raku i još na MC. Po meni je to ta super točka unutar koje se može očekivati maksimum ostvarenja željenog jer su se sve silnice slile na jedno mjesto. Tu se također spaja preseljenje s poslom, financijama.

Dakle, nije point u tome da treba nešto pasivno čekati da se dogodi. Na ostvarenju želja treba radit neprestano. Trenuci u vremenu koje sam izdvojio, govore o tome kad se može očekivati optimum, odnosno kada će događaji biti obojeni temema koje te zanimaju, dok je upravo srpanj 2014. trenutak u kojem se želje i mogućnosti susreću u najvećem postotku.

Čitala sam puno o Saturnovom povratku i većinom su to horor priče, pa moram priznati da sam se poprilično zabrinula. Spomenuli ste mi dva perioda Saturnovog povratka; ne utječe li on svo vrijeme (dok je u određenom znaku – u mom slučaju Škorpionu) na čovjeka? Ako sam dobro shvatila iz analize, on ne utječe toliko na vanjske okolnosti, nego na samog pojedinca? Preporuča li se tokom Saturnovog povratka (periodi koje ste naveli) djelovanje ili je bolje djelovati van tih perioda?
Ako bi bilo za očekivati preseljenje, može li se vidjeti otprilike gdje, odnosno, hoće li to biti negdje u mojoj okolici, susjednom gradu ili dalje?

Pojam Saturnova povratka baziran je na činjenici da se Saturn vraća na isto mjesto kao pri rođenju. Tu nije riječ o cijelom znaku već o stupnju na kojem se unutar pojedinog znaka smjestio. U tvojem se primjeru on nalazi na dvadesettrećem stupnju, dakle točan Saturnov povratak dogodit će se kada dodirne to mjesto, a to je između veljače i studenog 2014. godine. Radi se o devet mjeseci izrazite aktivnosti Saturna, a veljača-ožujak i listopad su unutar toga najizrazitiji.

Svaka se aktivnost planeta (kad je to naglašeno) izražava istovremeno na dva načina – u obliku vanjskih okolnosti te u osobnom smislu. Događaji nas modificiraju i omogućuju progresivni razvoj ili degradaciju, ovisno o tome kakva je situacija u astrološkoj karti. Dakle, za vrijeme Saturnova povratka, ali samo ako Saturn u karti simbolizira to što se želi ostvariti (što u tvome slučaju jest tako) poželjno je djelovati i ulagati trud u tome smjeru.

Ono što sam ti u prethodnom odgovoru htio naznačiti jest da nije Saturn jedini bitan za posao i preseljenje već da je Jupiter bolji od njega. Naravno da se trebaš truditi za vrijeme Saturnova povratka, no i dalje tvrdim kako su ti najbolje šanse za uspjeh tijekom srpnja i to zato što je tada spomenuti Jupiter izrazito povoljan.

Što se tiče toga gdje ćes se preseliti, naglašeni fiksni znaci horoskopa govore o tome da se teško odlučuješ na velike promjene. Slijedom toga, izvjesno je da ćeš se htjeti zadržati u blizini. Neovisno o tome, možemo si pomoći određivanjem strana svijeta. Položaj Saturna govori o sjeveroistoku od točke na kojoj se sada nalaziš, a Jupiter o jugu pa je zaključak taj da je preseljenje u tim pravcima povoljno.

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi