Astrolozi u vrtlogu života

Svaki čovjek ima svoju priču, način na koji sagledava svijet pa tako i astrolog. Biti astrologom ne nadilazi ljudskost, dapače, ali brojni se zanesu, uvjereni u svoju natprirodnost, bogomdane predispozicije i štošta drugog.

U tekstu Koliko je lako naučiti astrologiju? naznačio sam važnost čistoće motiva. Motiv nije bitan isključivo zbog ispravne adaptacije na znanje već i kao zaštita od moralnog zastranjenja.

Nažalost, jedan dio astrologa nisu ništa drugo nego egocentrični control freakovi. S jedne strane žude za aplauzom publike, a s druge za “super moćima”. Jest, to je problem, ali problem postaje veći kad mu se pridruži pohlepa za novcem.

Što je astrolog na nižem stupnju razvoja, koristoljubivost, glad za moći postaju izraženiji. I vice versa.

Znanje je po naravi čisto, uzvišeno i ne može bit negativno, ali negativan može biti način na koji se rabi. Doduše, prisutan je zaštitni mehanizam kojim znanje štiti samo sebe.

Zlorabite li ga, počinjete gubiti sposobnost uporabe. To se ne događa odmah, treba proći vremena, ali krajnji je rezultat taj da će čovjek koji zlorabi znanje naposljetku ostati bez njega. Najčešće se to događa putem tolike umišljenosti u vlastitu veličinu i dar interpretacije da dotični postane nesposoban dati točnu dijagnozu i prognozu. Reklo bi se – ispilio je granu na kojoj sjedi.

Dakle, dragi moji astrolozi, učenici, putnici namjernici, pamet u glavu. Krenite u svijet uzdignuta čela i činite dobro ljudima oko sebe. Tako i jedino tako, činit ćete dobro i sebi samom.

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi