Sinastrija na indijski način

Za razliku od zapadnjačke sinastrije, koja je uglavnom bazirana na kompatibilnosti astroloških znakova, položaju nebeskih tijela u kućama te aspektima između istih, indijski su astrolozi usmjereni na nešto posve različito.

Kod njih je najbitnije nebesko tijelo Mjesec, ali iznimno je važno i zviježđe koje se nalazi u pozadini pa su time više usmjereni na dušu i apsolut. Sunce predstavlja manifestaciju Boga u doslovnom smislu, dok Mjesec odražava tu božanstvenost, stoga je upravo Mjesec (duša) instrument i prirodni medij putem kojeg dopiremo do tvorca.

Zviježđa ili nakšatri ima 27 i u svakoj od njih Mjesec provede (približno) jedan dan. Njihova imena su redom: Aswini, Bharani, Krittika, Rohini, Mrigashira, Ardra, Punarvasu, Pusya, Aslesha, Magha, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Hasta, Chitra, Swati, Vishakha, Anuradha, Jyeshta, Mula, Purvashadha, Uttarashadha, Shravana, Dhanishta, Satabhisha, Purva Bhadra, Uttara Bhadra i Revati.

Dakle, ono što trebate učiniti jest odrediti u kojoj se nakšatri nalazi vaš Mjesec. To ćete najlakše izvesti putem online kalkulatora na adresi http://www.prokerala.com/astrology/nakshatra-finder/ poslije čega trebate virnuti u tablicu niže. 

Kao što vidite, indijski astrolozi dosta toga rješavaju matematikom. Najveća kompatibilnost bila bi 36 bodova, što znači da sve ispod 18 nije odgovarajuće, dok bi ideal bio negdje oko 27 bodova i više.

Zabavite se tragajući. Želim vam idealne bodove 🙂

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi