Gold digger

Znam, dugo me nije bilo. Život je katkad izrazito zahtjevan prema čovjeku i sposoban je oduzeti mu svo vrijeme i energiju koju ima na raspolaganju. I tada sam sebi kažeš, evo sad ću, samo što nisam, čekam pravu inspiraciju pa u međuvremenu netragom nestanu mjeseci. Ali vrijeme je bilo da se i na čekanje "savršenog" trenutka stavi neka točka. Ne bih mogao reći da su naredne rečenice odraz željenje inspiracije, ali tu su. Riječ je o nekim razmišljanjima koja želim podijeliti s vama.

Istraživač sam po prirodi, researcher, iako bi mi više pasala riječ digger (rovokopač). Nikad nisam zadovoljan, uvijek prekopavam, uspoređujem, preispitujem. Ni s astrologijom nije drugačije. Ne dijelim sudbinu astrologa koji se uhvate jednog astrološkog pravca i od njega onda ne odstupaju cijeli život. Više sam za multidisciplinarni pristup. Kopam, kopam svoje rovove i tražim "savršeni" sustav. Jasno, nije posve cilj pronaći to "savršenstvo" jer bi tada nestalo zadovoljstva traganja.

Primjerice, nakon jednog razgovora ustanovih kako osoba cijeli život ima nevolja s djecom, bilo zbog svojih ili "tuđih" odluka i nalazim po zapadnom horoskopu kvalitetan Jupiter u petoj kući (solidno dostojanstvo, izostanak loših aspekata), što je nespojivo za ovakav tip problema. Mogao sam sad početi pričati o "nevidljivom" karmičkom utjecaju i tko zna o čemu sve ne, no činjenica je da tu jedan ekstrapovoljan Jupiter nema što tražiti.

Ali Tedi, ne budi lijen, pogledajmo što na to kaže evolucionistička astrologija. Tu se polako počinju ocrtavati konture problema. Naime, taj odlični Jupiter tu nije toliko odličan, iz razloga što je opterećen kvadratom sjevernog čvora, za što evolucionisti kažu da je osobi karmički zadatak rješavati problematiku djece. 

Nisam posve zadovoljan ni time jer me uporno muči osjećaj kako nedostaje note fatalizma u cijeloj priči, nešto što bi potkrijepilo realnost životnih nedaća koje je osoba iskusila.

Ostala mi je siderička astrologija na raspolaganju. Saturn je vladar pete i nalazi se u četvrtoj. Dakle, već na prvi pogled imamo notu fatalizma. Međutim, Saturn je snažan, nalazi se u Jarcu, tvori Raja Yogu jer je podznak Vage u pitanju. Ako imamo jaku poziciju prirodnog malefika, to ne znači da osoba neće imati problema već da će kroz nevolje rasti i evoluirati. Još uvijek nisam posve zadovoljan pa nastavljam kopati dalje. S obzirom da je Saturn vladar pete, a nalazi se u četvrtoj, između njihovih pozicija je umiješan broj 12. Time je nota pojačana. Također, Saturn aspektira Ascendent.

O.K. To je što se Saturna tiče, ali što s drugim nebeskim tijelima, odnosno koji od njih aspektira petu kuću?

Uskoro mi "upada u oko" da Mars aspektira petu kuću, ali to nije sve, Rahu je također u aspektu s petom kućom, Ascendentom, ali i Marsom. I tu smo zaokružili sliku. Što može bit fatalnije od utjecaja tri prirodna malefika na petu kuću, iako moram naglasiti da sva tri imaju dostojanstva, što znači da nakon svih nevolja, osoba neće bit slomljena i poražena već će izrasti u svjesnije, čvršće i snažnije biće.

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi