Sve što su vam govorili, bilo je pogrešno

Kolika je točnost prognoze je pitanje nad pitanjima svakog tko se bavi astrologijom ili divinacijskim vještinama. Ako prognozer o tome razmišlja isključivo kao o poslu, najčešće će reći sljedeće: "Moje su prognoze točne, znanje i vještina besprijekorni."

Svijet u kojem živimo uči nas samohvali ne bi li "preživjeli" i "tjera" nas da lažemo kako bi se što bolje prodali.

Ispravna je procjena jednostavna. Tko se hvali, nema pojma.

Nemaš se što hvaliti. Ili znaš ili ne znaš. Kakve veze ima što ti osobno misliš ili govoriš o tome. Nema se tu što pričati, odnosno "ima" ako ti je jedini cilj da se uspješno prodaš.

Pohvala ili pokuda stanuju u ustima drugih. I prirodno je da te jedni hvale, a drugi kude. Zar ne bi bilo čudno i neprirodno kada bi te svi hvalili? To bi bio znak da nešto nije kako treba.

Znanje i tvorac univerzuma su jedno te isto. Ne možeš imati besprijekorno točne prognoze jer si podložan greškama u procjeni. Znanje kao znanje je savršeno, ali interpretator nije.

Ako vam je namjera postati dobar prognozer, nema metode koja će to omogućiti. Stvar je u tome što se vaša svijest, a ne neko teoretsko ili praktično znanje, mora razviti do točke dok ne dođete u stanje sagledati zbir varijabli nečijeg života. I to nije stvar želje, volje ili truda koliko prirodne evolucije.

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi