Stvarno ne volim reklame

Naslov govori sam za sebe, iako njime nisam htio naglasiti kako ne volim nikakve reklame (što bi bila definitivna istina) već da ne volim reklame koje se odnose na astrologiju, osobito kad su pretjerane.

Čim vidim neku takvu (što se dogodilo maloprije), dobijem "ospice" zbog kojih moram reagirati. Neću reći gdje sam to vidio jer ne vidim svrhu pljuvati po ikome, ali reći ću da je ponuda astroloških usluga pri kojoj astrolog nudi desetine različitih horoskopa za mene katastrofa.

Znam, svaki će dobronamjernik reći kako je takav svijet u kojem živimo te da je reklama dobar, prihvatljiv način na koji se promoviramo, ostvarujemo ekonomske rezultate i da ne bih trebao "ispravljati krive drine". E pa ja se s tom konstatacijom ne slažem. Reklama u kojoj populariziramo sami sebe je najgori način na koji to možemo i trebamo činiti.

Kako to onda uraditi? Pa radom, ljudi, radom. Strpljenjem, radom i jednostavnom ponudom. Oni koji su zadovoljni našim djelima bit će nam najbolja reklama. Uostalom, takav će pristup pomoći da budemo sve bolji i bolji.

Dati sve od sebe u svakom trenutku je dugoročno mudrije nego ići prečicom, pokušavati sloganima i "šarenim perlama" ispuniti manjak kvalitete.

Za komentare svratite na Facebook!

Oglasi