Ne vjerujte horoskopu kad birate ljubavnog partnera

Piše: Edita Goldstein

LONDON – Ako tražite savršenog partnera, zaboravite sve što vam o tome kaže horoskop, tvrde britanski znanstvenici u studiji objavljenoj u ponedjeljak.

Stručnjaci sa Sveučilišta u Manchesteru kažu kako nisu pronašli uvjerljive dokaze da se određeni horoskopski znakovi slažu više od drugih, pa su zaključili da horoskop nema nikakvog utjecaja na izbor životnog partnera.

Koristeći se podacima iz popisa stanovništva provedenog 2001. godine, znanstvenici su analizirali rođendane 20 milijuna muževa i žena u Velikoj Britaniji i Walesu.

David Voas s Fakulteta društvenih znanosti tvrdi da analizom nisu utvrđene nikakve specifične podudarnosti između pojedinih horoskopskih znakova.

“Kada bi postojala barem mala tendencija između Djevica i Jaraca, ili Vaga i Lavova, to bi se vidjelo u statističkim podacima”, rekao je Voas.

Astrolozi često tvrde kako mogu opisati nečiju osobnost na temelju natalne karte.
“No, ono o čemu ljudi pričaju su horoskopski znaci. Uzmemo li u obzir da su oni posve beznačajni za izbor partnera, tada nastaje golema rupa u uvriježenim stavovima”, rekao je Voas. (Hina)

Imaju li znanstvenici pametnijeg posla ?

Grozim se ovakvih članaka koji iako potkrijepljeni istraživački impozantnim uzorkom od 20 milijuna i nose naziv znanstveno istraživanje su u potpunosti promašili cilj. Pitam se gdje vrijede ti “uvriježeni stavovi” da se po položaju Sunca treba birati bračni partner? Razlika između horoskopije i natalne karte očigledno nije još svima u potpunosti sjela – ponajmanje novinarima kojima se s pravom često imputira velika doza površnosti, neupućenosti i neznanja.

Dakle, upravo ovako izgleda kad se stvari prezentiraju suštinski neadekvatno i površno – poput ovog s naslovom “Ne vjerujte horoskopu kad birate ….” (što u dotičnom slučaju “Večernji list” prenosti s Hine na sljedećoj adresi).

I u nedavnoj reportaži novinarke Silvije Lux na televiziji o aktualnim izborima u Francuskoj, imali smo prilike vidjeti da gospođa Lux, unatoč dugogodišnjem novinarskom stažu i dobrom poznavanju francuske (jezika i kulture) nije svladala osnovnu razliku između astrologije (op.a. koja je u Francuskoj izuzetno cijenjena) i gatanja.

Silvija je u uvodnoj riječi najavila pregled predviđanja poznatih francuskih astrologa, međutim, umjesto astrologije imali smo priliku vidjeti ljude s viskom, razbacanim kostima, staklenom kuglom i tarotom?!

Ni riječi o astrologiji – i ni jednog astrologa na vidiku.
I čemu da se više čudimo: znanstvenicima s promašenim istraživanjima ili vremešnoj novinarki s rupama u znanju.

(napomena: tekst je izvorno objavljen na Aster.zinu 24. travnja 2007. godine)

Oglasi

36 thoughts on “Ne vjerujte horoskopu kad birate ljubavnog partnera

 1. star-girl kaže:

  Hmmm… iz vlastitog iksustva mogu reci da je su horoskopski znakovi medju ljubavnicima vazni!!! Npr. ja sam po horoskopu djevica i fakat se dobro slazem s muskim jarcima, bikovima, ribama i djevicama. Blizance npr. ne mogu smislit!

  Sviđa mi se

 2. Gabrijela kaže:

  Da… i mene su prijatelji napadali s tim člankom i stvarno mi je već dosta što nitko ne zna što je astrologija i kako ona funkcionira…

  Sviđa mi se

 3. jasna kaže:

  Ok, ok… Ipak, sta mislite da je presudno u astroloskoj evaluaciji jedne veze? Mislim, to, svakako, nisu polozaji Sunca, niti bilo kog drugog pojedinacnog nebeskog tela… Ali, sta jeste?
  Iz licnog (frishkog) iskustva znam da nisu presudni ni aspekti – moja veza sa momkom sa kojim sam imala veoma harmonicnu medjuplanetarnu varijantu (ukljucujuci, naravno i aspekte vladara), imala je divan pocetak i dugo, duuugo, lagano umiranje… Zakljucila sam: totalna harmonicnost = totalno tapkanje u mestu. Dakle, kvadrati i opozicije su neophodni, ali izmedju kojih tela (ne, sigurno, izmedju Marsa i Saturna…) ?
  Cini mi se da je dosta tesko (ili, gotovo nemoguce) napraviti listu opstih pravila u sinastriji.
  S druge strane, ako neki par ima bas aspekt Mars kv. Saturn, ili kvadrat izmedju vladara, kako mozete biti sigurni da ga nece prevazici i naci nacin da ga upotrebi konstruktivno ?
  Na kraju, volela bih da Tedi odgovori da li daje prednost kompozitnoj varijanti ili odnosu dvaju zasebnih horoskopa u sinastriji? (Zapravo, citala sam O sinastriji, i cini mi se da znam odgovor, ali bih volela da znam i objasnjenje… Mislite li da taj kompozitni horoskop ne funkcionise?)

  Sviđa mi se

 4. U tom sam tekstu izrekao dosta bitnih stvari, ali nadodao bih da je korisno uzeti u obzir i temperamente (po tradicionalnom modelu). Uvijek je poželjno dati veći naglasak na sličnostima nego na razlikama jer sličnosti omogućuju dužu i skladniju vezu.
  Nisam sklon kompozitnim horoskopima, uvijek mi je draže bilo razmatrati dva odvojena. S time nisam htio naglasiti da kompozitni pristup nije dobar već da se on meni osobno ne sviđa. Uostalom, ne sviđaju mi se ni solarni horoskopi, kao i kad se pretjerana važnost pridaje transpersonalnim planetima, a ima toga još 😉

  Sviđa mi se

 5. jasna kaže:

  Dobro, a sta mislite o onome sto sam rekla o aspektima? Meni se, dakle, ovako cini: par koji ima pretezno harmonicne aspekte lici na oazu usred pustinje. Oni se razumeju bez reci, njihova veza je svojevrsno skloniste (toplo i bezbedno) od raznih spoljnih neprilika. Ali, oaza sama moze da se menja do izvesne granice, nakon cega moze samo da ostane takva kakva jeste – ne moze ni napred, ni nazad… To je vise, nekako, staticna varijanta veze koja je idealna teoretski, ali prakticno, zapravo, odgovara samo onima koji od veze ocekuju neku vrstu utehe u ovom prilicno nemilosrdnom svetu… Dakle, ne mislim da takvo ocekivanje nije razumljivo, ali mislim da je ono odraz umora… Sta imate od toga sto nesto traje zauvek ako je to nesto nepromenljivo – kao kip (makar i prekrasan…) ?!
  Cini mi se da covek uci jedino na osnovu neharmonicnih aspekata. Dakle, sa nekim sa kim nemate neharmonicne aspekte vi ne mozete da ucite, vec samo da ucvrscujete postojece znanje – vi njegovo, i on vase… No, to je svojevrsna duhovna stagnacija (mada, veoma prijatna).
  Eto, zato ja mislim da su razlike izmedju partnera veoma pozeljne (kao sto je kod pojedinca pozeljan visok stepen samosvesti, bez koga, naravno, nema nista ni od coveka, ni od njegovih veza…). Ali, astrologija se utoliko pokazuje jos neophodnijom u procesu izbora partnera, nego sto misle i mnooogo blagonakloniji novinari i naucnici od ovih gore…

  Sviđa mi se

 6. Kao što si i sama već rekla, aspekti nisu presudan faktor. Oni predstavljaju nijansiranje na kraju razmatranja. Inače, dobro je imati i dobrih i loših aspekata jer će tada u životu biti dovoljno izazova i dovoljno lakoće. Trajanje pogrešne veze nema smisla niti komentirati jer što je loše, loše je, na ovaj ili onaj način te nema smisla produžavati agoniju.

  U tome da čovjek uči na osnovu neharmoničnih aspekata ima logike jer činjenica je da čovjek najviše toga nauči kroz patnju i izazove, ali taj recept ne bih doslovno primjenjivao na ljubavni život jer ukoliko u ljubavnoj vezi dominira patnja, to nazivamo pogrešnom ili lošom vezom.

  Dakle, baza emocionalne veze sličnosti su i srodnosti temperamenta (poput konjunkcija), nakon čega je nužna i nadogradnja kroz različitosti. Sličnosti vezuju, a razlike potiču na razvoj.

  Sviđa mi se

 7. jasna kaže:

  Dali postoji neki aspekt izmedju neka konkretna dva tela (ja sam, na primer, spominjala Mars kv. Saturn) za koji biste mogli da kazete da ce pokvariti sve ostale dobre aspekte u vezi i doneti samo patnju i besmisleni nesklad, bez obzira na slicnosti temperamenata?

  Sviđa mi se

 8. jasna kaže:

  Fino, znaci, vi smatrate da ni Mars kv. Saturn nije, sam po sebi, poguban za vezu?
  A kao astrolog tradicionalnog pristupa, mislite li da ako potencijalni partneri medjusobno ne aktiviraju 5. polje, nema nista od romanse?

  Sviđa mi se

 9. Nisam nigdje rekao da je Mars kvadrat Saturn bezazlen aspekt. Ni slučajno. Osim toga, uvijek treba razmotriti njihovu pojedinačnu snagu, kojim kućama vladaju i gdje se konkretno nalaze. Primjerice, ako je Mars ili Saturn jakog dostojanstva, tada će se ispoljiti na manje loš način.

  Bez prve i sedme kuće nema ništa od romanse jer tada nema ni osoba koje bi tu romansu ostvarile :mrgreen:

  Sviđa mi se

 10. jasna kaže:

  Jao, da! Super sto ste to spomenuli! Nikad mi nije bilo jasno na koje se aspekte misli:

  a) izmedju vl. 1. polja osobe A i vl. 1. polja osobe B i
  izmedju vl. 7. polja osobe A i vl. 7. polja osobe B;

  b) izmedju vl. 1. polja osobe A i vl. 7. polja osobe B, i obrnuto?

  Sviđa mi se

 11. jasna kaže:

  Volela bih da mi kažete da li ispravno razmišljam…

  Imamo u natalnom horoskopu sledeću situaciju:

  Asc je u Biku, dakle Dsc je u Škorpionu.
  E, sad, Venera je u znaku Raka, što znači da je ona primarno zainteresovana za Mesec, tj. za ono što mesec predstavlja u tom natalu. To nije važno. Za nas je ovde važan odnos te Venere prema Marsu. Ona ga, na neki način, mrzi, gnuša ga se (zato što je u znaku njegovog pada), ali je, opet, nekako zainteresovana za njega (zato što je u znaku njegovog tripliciteta). Mogli bismo reći, volela bi da ima snage da ga načisto prezre, ali avaj…

  A Mars je u znaku Lava, što znači da je (pored toga što ima potrebu da dominira) primarno zainteresovan za ono što u tom horoskopu predstavlja Sunce. Horoskop je noćni, pa je Mars u triplicitetu Jupitera, što dodatno boji njegovo interesovanje. E, šta sad? Partner ove Venere nije uopšte zainteresovan za nju (?)… Nije, čak, ni u terminu Venere… U tom horoskopu, Sunce vlada 5. poljem. Da li bismo mogli reći da je ovaj Mars, ipak, zainteresovan za ljubav (5. polje) ove Venere? A jupiter vlada 8. poljem – što bi trebalo da znači da je zainteresovan i za njen miraz?!

  Kako vam se čini ova analiza?

  Sviđa mi se

 12. Bila si vrijedna i vidno napredovala 🙂 Analiza je O.K.
  Btw, ako sam dobro shvatio Mars se nalazi u 4. kući, a to je još jedan faktor u prilog tezi kako je partner vidno zainteresiran za njenu imovinu.

  Sviđa mi se

 13. jasna kaže:

  Jeee! Hvala!
  Pa, sve više afiniteta imam ka tradicionalnom pristupu, i to gledajući sopstveni natal. Spadam u ljude koje astrologija interesuje, pre svega, zbog razumevanja međuljudskih odnosa. I, čini mi se da je tradicionalni pristup u tome mnogo efikasniji i precizniji od modernog.

  Što se tiče gorenavedenog primera, niste tačno shvatili položaj Marsa. Ja sam propustila da kažem da je Mars u 5. kući – što me je navelo da zaključim da je taj Mars, ipak, zainteresovan i za ljubav Venere (vladara 1. polja horoskopa).
  Jer, da je Mars u 4. polju, mislim da bih se uzdržala od takvog zaključka… Evo zašto. 5. polje je, derivatno 2. od 4. I, sad, pošto Mars svojim položajem u znaku ne pokazuje nikakvo interesovanje za Veneru-lično, onda bi nas to, kao što rekoste, učvrstilo u mišljenju da je on zainteresovan za njen miraz koji se sastoji u prihodu od njenih nekretnina (2. polje od 4.). Ili, u svakom slučaju je 2. od 4. polja – novac njene porodice…
  Da je Mars u 4. polju, ne bih zaključivala da ima bilo kakvo ljubavno interesovanje za Veneru. Ali, pošto je u 5. polju, u Lavu koji je i na vrhu tog polja, onda… Ako mu i nije naročito stalo, ipak mu je drago što ga ona voli.

  Sviđa mi se

 14. jasna kaže:

  Au, da! To sam previdela…
  No, dobro. Sad ima smisla i ta Venerina ambivalentnost u odnosu prema Marsu (naročito, mržnja…), ali i Marsov nedostatak ljubavi za Veneru – pitanje je koliko bilo koja planeta u Lavu može da voli nekoga, budući da ima težnju za dominacijom i šefovanjem, je l da?

  Može li sad jedno pitanje u vezi sa horarnim horoskopima? Znam da tu stvari stoje malo drugačije nego u natalnim. Froli kaže da horarne horoskope treba posmatrati odvojeno od natalnih.
  E, sad, devojka je postavila pitanje: da li će jedna konkretna osoba (imenom i prezimenom) biti njen muž. Dakle, nije pitala da li je voli, i sl. Nego, baš, da li će njih dvoje ući u brak. Sad, koliko je meni poznato, tu se u horaru traži aspekt (aplikacioni) između vladara 1. i 7. polja. I, aplikacioni aspekt je nađen! Međutim, u pitanju je opozicija… Šta sad?

  Sviđa mi se

 15. Ne pridaje se pažnja tome je li aspekt “dobar” ili “loš”, “sretan” ili “nesretan” jer je to određeno prirodom planeta, dostojanstvom i recepcijama. Ipak, kada je opozicija u pitanju, mora se uzeti u obzir da se radi o aspektu koji najprije spaja, a onda razdvaja, odnosno spaja uz kajanje ili vrlo mnogo truda, toliko da se trud ne isplati. Kako se u ovom pitanju radi o braku, do braka može doći ali supružnici se neće dobro slagati i stalno će se svađati što vodi do razvoda.

  Sviđa mi se

 16. jasna kaže:

  A-ha. Mislila sam da je, ipak, u horarnim horoskopima to drugačije, tipa: hoće li se događaj desiti – ako ima apl. aspekta, odgovor je DA, a ako nema NE. Jer, pitanje se nije odnosilo na kvalitet (povoljnost ili nepovoljnost) događaja… Ako sam vas dobro razumela, postojanje apl. aspekta između polja označenih pitanjem ne daje izvesnost događaja (čim spominjete uslov “mnogo truda”). Inače, i u ovom horaru su vladari 1. i 7. polja Venera i Mars, ali bez ijednog dostojanstva i recepcije. I sad, mislila sam da to govori o kvalitetu njihovog odnosa, ali ne i o njegovom daljem razvoju. Pa, ljudi stupaju u brak iz raznih razloga, a ne samo ako ima ljubavi. Nažalost, ali zar nije tako?! Palo je i meni na pamet da se ovi neće baš dobro slagati, da će biti ljubomorisanja (Venera i Mars), i to opravdanog (peregrinirani, bez recepcija), ali pošto postoji apl. aspekt, kontam do braka će doći… (Za razvod me niko nije pitao…)
  I još, Venera je u kući radovanja Meseca (3), a Mars u kući radovanja Sunca (9). Eto, to me je dodatno navelo da pomislim da će ostvariti odnos muž-i-žena (Sunce i Mesec)…

  Sviđa mi se

 17. jasna kaže:

  Evo, sad pogledah… To što vi kažete da se neće baš dobro slagati i da će, najverovatnije, doći do razvoda, pa to je, čak, u skladu da stanjem 7. polja u njihovim (pojedinačnim) natalima… (Priznajem, nije meni baš najjasnije šta Froli hoće da kaže kad sugerira na odvojeno prosmatranje horara od natala… Mislim, pa kako horar može da pokaže postojanje anđeoske ljubavi ako iste u natalu nema?)

  Moram još da pitam za arapske tačke. Znam da se one koriste u TA, ali ne znam šta vi o njima mislite i da li ih koristite… Sad, u vezi sa ovom temom, da li bi trebalo da i položaj tačke braka bude indikativan? (Mislim, kod horara za ovakva pitanja.)
  U ovom horaru je ona u egz. konjunkciji sa Merkurom, dispozitorom 7. polja. I prvi apl. aspekt koji pravi Mesec (koji je, inače, u konj. sa Fortunom) je trigon sa tim Merkurom. Znam da ćete me sad vratiti na dostojanstva planeta, pa da kažem – Mesec je u znaku i triplicitetu Merkura (Blizanci), Merkur u znaku Saturna i svom triplicitetu (Vodolija), a Saturn u znaku Merkura i Mesečevom triplicitetu (Devica). Dakle, u pitanju je noćni horoskop.
  Ima li smisla, onda, ovo što ja pričam (zaključujem)?

  Sviđa mi se

 18. Sorry, tvoje sam prethodno pitanje više shvatio u smjeru značenja opozicije u horarnoj. Ma nema zbora o tome, postoji li aplikacijski aspekt između vladara 1. i 7. kuće a pitanje je usmjereno na brak – do braka će doći.
  Inače, to što je Froli rekao treba shvatiti u kontekstu da ne treba brkati i miješati sisteme.
  Arapske točke ne koristim previše, ali znam, čim je točka povezana sa signifikatorom pitanja kao u tvom opisu, to je čini radikalnom i potvrđuje ispunjenje događaja.

  Sviđa mi se

 19. jasna kaže:

  Imam još jedno pitanje… Moja prijateljica ima Asc u Biku, dakle, Dsc u Škorpionu. Mars joj je u 12. polju, u Ovnu, kojim to 12. polje i počinje. Sad, po pitanju partnera, jasno je da to o njemu govori kao o osobi koja voli sebe. Nju ne voli. Surovo, ali istinito. Međutim, nije mi jasno, ako je on zainteresovan za onu njenu oblast života koju u horoskopu predstavlja 12. polje, onda, šta to treba da znači? Kako to treba razumeti? (Imam još nekoliko prijateljica koje imaju vladara 7. u 12. polju, u znaku kojim to polje i počinje…) Mislim, ok, to može da znači da je njihov partner ujedno i njihov neprijatelj (možda, sasvim nesvesno), njihov lični porok, i sl. Ali, na nivou priče o zainteresovanosti tog partnera, šta bismo mogli reći? Da li je moguće da je taj partner (u zavisnosti od planete koja ga predstavlje, i znaka u koji je smeštena) zainteresovan za oslobađanje te osobe od poroka? Može li se reći da on toj osobi prilazi zbog njenih loših navika, loših osobina, sa namerom da ih popravi (npr. ako je u pitanju Saturn)? A šta ako je u pitanju Mars? Mars u 12. polju teško može išta dobro da namerava… Ipak, šta namerava? Za šta je zainteresovan? Nikako to ne mogu da razumem…

  Sviđa mi se

 20. jasna kaže:

  Ajoj… Sad mi pade na pamet! Pa, on je i zainteresovan za njeno samouništenje (grubo govoreći). On, u stvari, uživa u tome da ona radi protiv sebe same. E, sad, ako je snažno postavljen, onda to znači da uspešno izaziva takvo njeno ponašanje, a ako nije, onda ne uspeva. Je li tako?
  Jednom sam negde pročitala nešto što me je nateralo na razmišljanje… ”Ljude poštujemo zbog njihovih vrlina, ali ih volimo zbog njihovih mana.” Mora da je autor ove misli imao vladara 7. u 12. kući. Izgleda da ljudi koji to imaju, jedino tako i shvataju ljubav. Kao, ja te volim ako, i samo ako, hoću da se ubijem zbog tebe. I, ti me voliš ako, i samo ako, me ”teraš” na samouništenje.
  Ovo zvuči prilično zastrašujuće. Ali, nije tajna da ima ljudi koji tako razmišljaju. Je li takvo razmišljanje odraz situacije vl. 7. u 12. polju?

  Sviđa mi se

 21. Stvari je uvijek moguće tumačiti na više načina, ali najvažnije je procijeniti je li planeta jakog ili slabog osnovnog dostojanstva. Ako je jaka posjeduje svijest, vrline i vuče prema svjetlu, a ako je slaba svojim manama povlači prema tami (svjesno ili nesvjesno). Ono jako ima u sebi snage oduprijeti se iskušenjima (svojim ili tuđim), dok ono slabo ima više problema, a i generalno stvara nevolje.

  Sviđa mi se

 22. jasna kaže:

  A pazite, sad, ovo… Moje konkretno pitanje je: da li, kada se u natalnom horoskopu posmatra odnos 1. i 7. polja, treba uopšte uzimati u obzir vladara geniture? I, ako treba, onda, na koji način?

  Evo u čemu je stvar.

  Moj Asc je u Vagi. Venera je na 18° Raka, na MC-u, u terminu Merkura. (Gore smo imali primer Ve u Raku, pa da se ne ponavljam…)

  Dsc je, naravno, u Ovnu. Mars je na 10° Blizanaca, u 8. polju (mada, 5° udaljen od vrha 9. polja), u triplicitetu Saturna (u pitanju je dnevno rođenje) i u terminu Jupitera. Reklo bi se, baš ga briga za mene – niti me voli, niti me ne voli.

  E, sad, vidite, Venera i Mars preko antiscije imaju konjunkciju. Dakle, do partnerstva (da ne kažem, braka) će doći. Međutim, Mars će u to partnerstvo ući iz nekih ”desetih” razloga… (Zainteresovan je, primarno, za Merkur – koji kod mene vlada 9. i 12. poljem. Moguće da ću mu biti interesantna zbog svog obrazovanja – što nas sad ne interesuje – ali, na neki način, i zbog svojih mana – što nas sad interesuje…)

  Međutim, kod mene je vladar geniture Saturn u Vagi, u svom triplicitetu i svom terminu, i u 12. polju (koje, dakle, počinje u Devici). Baš je snažan!? A Venera ga mrzi, što znači da mu se, iz sve snage, opire. (Inteligentna neka Venera, a?)

  Sad, da li ja grešim ako mislim da ću ja svom partneru biti interesantna i zbog ideala kome (ako sam dobro razumela), svesno ili nesvesno, težim? (Dakle, ako dobro razumem, vladar geniture je ono čemu ne možemo da ne težimo, ali možemo da mu se opiremo, pri čemu do ostvarenja tog ideala dolazi na teži, bolniji način.)

  Ovu pretpostavku temeljim na poziciji Marsa – on je, naime, zainteresovan za moje 12. polje, a nalazi se u triplicitetu Saturna. On je peregriniran, što znači da ni sam nije svestan da sam mu privlačna iz tih razloga – kao što se ne nalazi ni u jednom dostojanstvu Venere, ne nalazi se ni u jednom njenom debilitetu. Dakle, ja bih rekla, da ovaj Mars mene (Veneru) uopšte ne vidi (ne shvata). Ali, vidi ono čemu ta Venera teži. I to mu je privlačno. Ne bi se moglo reći ni da poštuje to čemu Venera teži (ipak se nalazi samo u triplicitetu Saturna), ali to vidi, i to mu je interesantno…

  Kako vam se ovo čini?

  Sviđa mi se

 23. U ovom tvom kontekstu vladara geniture možeš rabiti (kao i svaki drugi planet) jedino ako se on nalazi u sedmoj kući ili njome vlada, inače nema smisla. Ono što je bitno shvatiti jest to da je vladar geniture važan za osobni rast i razvoj, ne treba njegovu ulogu širiti unedogled. Btw, čini mi se da si sklona pretjerano analizirati i usitnjavati stvari, a u većoj količini raščlanjenih elemenata vrlo je lako izgubiti se. Jedno od prešutnih pravila astrologije jest da razmatranje treba (što je više moguće) ostati u domeni jednostavnog. Ako se držiš bitnog, ne možeš pogriješiti.

  Sviđa mi se

 24. Ash kaže:

  Saturn u Jarcu (4ta kuca) i Mars u Ovnu (cak 8ma kuca) su ajmo rec dobro postavljeni, i ev ih prave kvadrat u nasoj 😀 sinastriji. Je li moguce da nece praviti probleme ‘zavrsiti mrznjom’ u ovom slucaju?

  Sviđa mi se

 25. Parcijalno tumačenje karte treba izbjegavati. Uostalom, mržnja je preteška riječ, a i treba biti svjestan kako je agresivnima malo potrebno da naprave frku dok su mirnije osobe po prirodi trpeljive. O tome kakav nam je temperament mnogo toga ovisi.

  Sviđa mi se

 26. Ash kaže:

  Postoji nadopunjavanje elementima, ali Merkuri u opoziciji, Mjesec kvadrat moj AC 😦 stvarno ne znam kako smo se uopce nasli u vremenu i prostoru i ovako dugo trpjeli jedno drugo, postoje i dobri aspekti, naravo, ali me ipak cudi… voljela bih otici nekom astrologu da mi pojasni neke stvari, ali u Sarajevu imamo samo Vidovitu Dzemilu O_o rijetko cujem za nekog astrologa ovdje.

  Sviđa mi se

 27. Ana kaže:

  Ja sam škorpion u podznaku vodenjak, a muž mi je strijelac također u podznaku vodenjak. mi se zaista nadopunjujemo u svakom pogledu i mislim da se to može vidjeti u našim natalnim kartama. Ja si recimo nikada nisam baš bila dobra s rakovima, a ribe, užas. Dok sam se sa strijelcima, blizancima, vagama, ovnovima, lavovima i vodenjacima uvijek odlično slagala. Zemljani su mi znakovi ni sim ni tam. Al svejedno ne trebam gledati u globalu. Osobno mislim kako puno toga možemo saznati u natalnoj karti.

  Sviđa mi se

 28. Vindex kaže:

  O astrologiji nažalost previše pišu oni koji se nedovoljno njome bave a tu u prvom redu mislim na novinare. Kada tome pridodamo činjenicu da živimo na području koje je vrlo strogo i patrijarhalno možemo zaključiti da se ništa dobro iz toga ne može izroditi.

  Sama riječ horoskop uvijek ima prizvuk nečega simpatičnog, kao neka vrsta zabave i zafrkancije i pritom se uvijek unatoč svim naporima težište uvijek stavlja na sunčeve znake.

  Praksa je pokazala da je nekad i mnogo važnije gledati i ono drugo svjetlo, naše emocije koje su ipak osnova svakog odnosa = Mjesec.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s